Čarobni Zizou

Zinedine Zidane s Realom igrao devet finala i uzeo svih devet trofeja

Francuski trener je tako došao do 10. osvojenog naslova s Realom - jedno prvenstvo Španjolske te devet europskih, svjetskih i kup titula.
Sport / Nogomet | 13. 01. 2020. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS / Zinedine Zidane

Real Madrid očito ne mora brinuti za trofeje sve dok je na klupi francuski trener Zinedine Zidane, čiji je učinak u finalima svih natjecanja zaista impresivan.

Naime, Zidane je u devet odigranih finalnih utakmica ostvario stopostotan učinak, odnosno ostvario je svih devet pobjeda.

Posljednji trofej u vitrine Kraljevskog kluba unio je sinoć, osvojivši španski Superkup pobjedom nad Atleticom, nakon izvođenja jedanaesteraca.

Francuski trener je tako došao do 10. osvojenog naslova s Realom - jedno prvenstvo Španjolske te devet europskih, svjetskih i kup titula.

Osvojio je tri uzastopne Lige prvaka (2016., 2017., 2018.), dva europska Superkupa (2017., 2018.), dva svjetska klupska prvenstva (2016. i 2017.) i dva španjolska Superkupa (2017. i 2020.).

Španjolski su novinari izračunali da Zidane osvaja trofeje na svakih 19 utakmica.

Predsjednik Real Madrida Florentino Pérez opisao je menadžera Zinedinea Zidanea kao "blagoslov s neba" nakon njegovog posljednjeg trijumfa u finalu španjolskog Superkupa.

"Zidane ima obilje trofeja i vrlo smo sretni zbog njega", rekao je Perez, kako prenosi Marca. "Nadam se da će osvojiti više trofeja".

"Zidane ima ljubavnu vezu s Real Madridom. Odlučio se odmoriti godinu dana i sada se vratio s obnovljenom energijom. Zidane je blagoslov s neba", oduševljeno je izjavio Perez.

Kopirati
Drag cursor here to close