zizou krizi vrlo blizu

Zinedine Zidane ostao bez streljiva: Real bez centarfora!

Sport / Nogomet | 13. 09. 2017. u 05:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opijen slavom titula prvaka Europe i Španjolske u istoj sezoni, trener Reala Zinedine Zidane u ljetnom je prijelaznom roku bio zagovornik one ''koga nema, bez njega se može", te je hladno pustio nezadovoljnika Alvara Moratu u FC Chelsea.

Jednako tako bilo je i u slučaju odlaska trećeg napadača Mariana, a ni u vezi s posudbom Jamesa Rodrigueza Bayernu trener kraljevskog kluba nije vidio ništa zabrinjavajuće.

Igrajući sa samo jednom klasičnom devetkom u pripremnom razdoblju, a kasnije i u tri utakmice superkupa (Europe i Španjolske), značajno je 'namigivao' upravi Los Blancosa - vidite da se može.

Međutim, s početkom nove sezone u La Ligi, Zidane se morao suočiti s očajnom formom, a u trećem kolu i s ozljedom svog jedinog centarfora, Karima Benzeme. Od klasičnih središnjih napadača sada je Zidaneu na raspolaganju jedino neiskusni i nedovoljno afirmirani Borja Mayoral. Eksperiment s Baleom na toj poziciji protiv Levantea pokazao se kao ''totalna šteta''.

Zidane je u međuvremenu počeo govoriti u nekim drugim tonovima, ali i dalje vjerujući kako s Benzemom, Baleom i Mayoralom može pokriti ovu sezonu, posebice s obzirom da većinu golova za Real ipak očekuje od Cristiana Ronalda.

No, itekako je svjestan da bi mu sada Morata zlata vrijedio.

Večeras (srijeda) Real kreće u obranu naslova prvaka Europe protiv ciparskog Apoela (Estadio Santiago Bernabeu, 20:45 CET), ali eventualna pobjeda protiv takvog protivnika neće Zidaneu dati previše odgovora u vezi sa snagom i formom tima, kao što je to u utorak na Camp Nou bilo u slučaju Barcelone protiv Juventusa (3:0).

Zimska kupovina igrača

Gotovo je izvjesno da će se Real u zimskom prijelaznom roku pokušati domoći nekog napadača od kojega može očekivati da pojača učinkovitost u ofenzivi.

Kako piše Marca, kandidati su mladi napadači Dolberg (Ajax), Werner (Leipzig) i Berardi (Sassuolo).

Kasper Dolberg za koji tjedan će napuniti 20 godina i svojim je igrama već skrenuo pozornost jakih timova kao što su dortmundska Borussia i Monaco.

Timo Werner iz Leipziga glasi kao buduća standardna devetka Elfa, a u protekloj sezoni postigao je 27 golova u svim natjecanjima. Njega čeka premijerni nastup u Ligi prvaka, što bi značilo da u slučaju prelaska u Real u siječnju, ove sezone bi za Madriđane mogao igrati jedino u La Ligi i Copa del Rey.

Domenico Berardi sa svoje 23 godine već je prilično zreo napadač i jedan od onih koji talijanskome nogometu puno obećavaju u narednih desetak godina. Iako ga je Sassuolo uspio zadržati ovoga ljeta, nema sumnje da će Berardi stalno biti na meti velikih klubova.

Ljeto 2018

Ukoliko se Real u siječnju ne pojača, iduće ljeto će zasigurno biti vrijeme strateških poteza u kraljevskome klubu, bez obzira kako im upravo započeta sezona završi.
Jednog klasičnog vrsnog centarfora morat će prilično skupo platiti, to je sad već jasno prema dostignutim cijenama igrača ovoga ljeta (Neymar, Mbappe, Dembele).

Robert Lewandowski, Harry Kane, Pierre-Emerick Aubameyang ili pak Andrea Belotti oduvijek su flertovali s Realom, a čini se kako Madriđani ne bi smjeli ostati hladni na te signale ovih vrsnih strijelaca.

Do idućega ljeta je pak čitav jedan ''trenerski život''. S obzirom kako je u sezonu ušla Barcelona, zasad bez primljenoga gola, s tri pobjede u La Ligi i s jednom u Ligi prvaka, te kakve zastrašujuće momčadi imaju PSG, Manchester United, Manchester City ili pak i sam Juventus, ona već pomalo legendarna uzrečica ''spavaš li mirno...'' kod Zidanea sada poprima realan smisao.

 

Kopirati
Drag cursor here to close