Ozljeda gležnja

Zidane: Veoma sam sretan zbog povratka Hazarda

"Prvo i najvažnije je da je dobra vijest što je fizički dobro. Kao što znate nije igrao tri mjeseca'', kazao je Zidane.
Sport / Nogomet | 15. 02. 2020. u 18:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zinedine Zidane, trener Real Madrida uoči nedjeljnog duela protiv Celte na Santiago Bernabeu izjavio je da je veoma sretan zbog povratka Edena Hazarda nakon tromjesečne pauze zbog povrede, prenosi Anadolu Agency (AA).

Međutim, Zidane je upozorio da moraju biti veoma oprezni s njim, kako se ne bi dogodilo da obnovi ozljedu gležnja.

"Veoma sam sretan što se vratio. Znamo šta može donijeti ekipi nakon što je bio izvan stroja tri mjeseca, Hazarda smo i doveli jer ne postoji nitko poput njega. Također, istina je da mu moramo dati vremena da se vrati u punu kondiciju, moramo biti oprezni i to je u osnovi ono što smo radili dok je bio izvan terena, kako bi se osjećao dobro. Spreman je za sutrašnji duel'', kazao je Zidane i dodao:

"Prvo i najvažnije je da je dobra vijest što je fizički dobro. Kao što znate nije igrao tri mjeseca. Sada je samo pitanje hvatanja ritma. Fizički je spreman da se vrati u tim."

Pred "kraljevskim klubom", osim u La Ligi, je i veliki izazov u Ligi prvaka, gdje će u osmini finala odmjeriti snage s Manchester Cityjem. Engleskom klubu je u petak Europska fudbalska federacija (UEFA) izrekla zabranu igranja u Ligi prvaka naredne dvije godine zbog kršenja Finansijskog fair-playa. No, prema Zidaneovom mišljenju to ne mijenja ništa uoči prvog duela s "građanima" 26. veljače.

"Oni su ekipa koja je konkurentna u svakom smislu. Bit će to jako teške utakmice. Što se tiče zabrane radije ne bih davao nikakve komentare. To nije moj posao. Sve što me u ovom trenutku interesira je sutrašnja utakmica protiv Celte, koja je veoma tvrd rival, a posebno zbog činjenice da se bore za opstanak. Bit će posebno motivirani protiv nas", zaključio je Zidane.

Real nakon 23 odigrana kola u La Ligi drži vrh tabele sa 52 boda, tri više od drugoplasirane Barcelone.

Kopirati
Drag cursor here to close