Izluđuje čak i kladioničare

Zidane u svoje 202 trenerske utakmice koristio 178 različitih postava!?

Uostalom, brojevi govore sami za sebe, jer je Francuz u svoje 202 utakmice kao trener Real Madrida upotrijebio čak 178 različitih početnih sastava. U četiri godine koliko je trener, čak je 48 igrača postavio u početni sastav.
Sport / Nogomet | 25. 06. 2020. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Zinedine Zidane voli mijenjati početne postave Reala

Iako je Zinedine Zidane kao trener već osvojio neke važne titule o kojima mnogi s puno više trenerskog staža mogu samo sanjati, postoje nogometni stručnjaci koji ga ne smatraju velikim trenerom.

Zidane je i dalje u sjećanju ljubitelja nogometa kao sjajan nogometaš pa je možda i to jedan od razloga što ga se još uvijek ne akceptira trenerom u 'punom kapacitetu'.

On ujedno, kao trener, ima neke specifikume koje mnogi zapravo ne odobravaju, a jedan od njegovih 'fetiša' je je stalna promjena startnih postava.

Uostalom, brojevi govore sami za sebe, jer je Francuz u svoje 202 utakmice kao trener Real Madrida upotrijebio čak 178 različitih početnih sastava.

U četiri godine koliko je trener, čak je 48 igrača postavio u početni sastav. 

Njegovih preferiranih 11 za to se vrijeme činili su Keylor Navas, Dani Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Casemiro, Toni Kroos, Luka Modrić, Gareth Bale, Cristiano Ronaldo i Karim Benzema, ali čak je i ta momčad igrala zajedno samo sedam puta.

U ovom trenutku već je bilo 15 uzastopnih igara, a da se isti početni sastav nije okupio dva puta zaredom.

Otkako je liga nastavljena nakon pandemije koronavirusa, u četiri odigrane utakmice također je izvodio različite postave igrača.

Osim ozlijeđenih - Isco, Nacho Fernandez, Lucas Vazquez, Mariano Diaz i Luka Jović - jedini napadači koji nisu započeli bilo koji meč su Eder Militao, Brahim Diaz i Marco Asensio.

Zidane želi pripremiti sve svoje igrače za posljednji dio sezone i nikad ne daje naznake kakav će biti njegov sastav za sljedeći meč.

Uvijek je naglašavao da bilo koji nogometaš momčadi može igrati u njegovoj momčadi, a to je dokazao i uvrštavanjem Jamesa Rodrigueza u početnu postavu protiv Real Sociedada u nedjelju, te Garetha Balea protiv Mallorce u srijedu.

Jasno je da u sljedećoj utakmici protiv Espanyola također neće moći ponoviti početni statav kojeg je koristio u utakmici s Mallorcom, jer Luka Modrić i Ferland Mendy moraju pauzirati zbog petog žutog kartona. 

Kopirati
Drag cursor here to close