Pukla ljubav?

Zidane odlučio: Ostane li na klupi Reala, prodat će Isca

Zidane je razočaran ponajviše jer se po odlasku Jamesa Rodrígueza u Bayern u tekućoj sezoni namjeravao osloniti na Isca kao kreativnog veznjaka koji protivničkoj obrani neće dati disati.
Sport / Nogomet | 08. 02. 2018. u 00:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukoliko Zinedine Zidane ostane na Bernabeu po završetku ove sezone, odlučio je prodati plemenitog ofenzivnog veznjaka Isca, jer je razočaran njegovim učinkom.

U emisiji "El Chiringuito" španjolske televizije rečeno je kako francuskome nogometnom strategu prodaja  Isca Alarcona stoji na vrhu liste prioriteta.

Zidane je razočaran ponajviše jer se po odlasku Jamesa Rodrígueza u Bayern u tekućoj sezoni namjeravao osloniti na Isca kao kreativnog veznjaka koji protivničkoj obrani neće dati disati.

"Isco je glasio za važnijeg igrača od Kolumbijca, ali u dosadašnjem dijelu sezone je razočarao", kazao je sportski komentator Josep Pedrerol.

Zidane je svjestan težine svoje odluke kad je predsjedniku kraljevskog kluba Florentinu Pérezu kazao kako treba prodati Jamesa Rodrígueza, jer želi graditi igru na Iscu. Budući je James Rodríguez koštao ''onih'' 80 milijuna eura, a Pérezu je njegovo dovođenje u Real otvorilo i neke važne poslove u Kolumbiji, onda je posve jasno kakve se misli vrte u predsjednikovoj glavi nakon što je James procvjetao u Bayernu, a Isco u Realu ne pruža ni razinu koja bi bila zadovoljavajuća u osrednjem klubu LaLige.

"Zidane je veliki pobornik Iscova stila igre. S obzirom na potencijal onoga što ovaj igrač može pružiti svojoj momčadi, Zidane je odlučio povjeriti mu ulogu kreativca koji će u odlučujućoj mjeri sudjelovati u igri. Uzimajući u obzir Iscovu vrlo disketnu sezonu do sada, Zidane je odlučio, pod uvjetom da i sam preživi ljeto na Santiago Bernabeu, staviti Isca na prodaju", zaključuje komentator.

Koji klubovi žele Isca?

Tragom jedne ovakve smjele tvrdnje, koja vjerojatno nije izrečena napamet, portal AS ''pronašao'' je najmanje pet budućih poslodavaca za Isca.

Prije svih tu je Manchester City, s trenerom Pepom Guardiolom, po čijem je ukusu Isco kao nogometaš. Doduše, i u tom klubu bi se Isco našao u jakoj konkurenciji znalaca i kreativaca u veznome redu: Fernandinho, Ilkay Gündogan, Fabian Delph, Yaya Touré, Kevin De Bruyne i David Silva su imena koja su se kod Građana već afirmirala.

Drugi je klub Liverpool, koji je odlaskom Philippea Coutinha ostao bez jednog takvog tipa ''čarobnjaka'' na terenu. Tu bi mu konkurenicjia bili Emre Can, Georginio Wijnaldum, Jordan Henderson, Adam Lallana, James Milner, ali ako je Isco u svojoj najboljoj formi, mjesto u prvih 11 ne bi trebalo biti upitno.

Također je i Juventus jedan od klubova koji bi ga željeli vidjeti u svojoj svlačionici. Igrači kao što su Blaise Matuidi, Sami Khedira, Miralem Pjanić, Stefano Sturaro, Kwadwo Asamoah, a prije svih Paulo Dybala bili bi konkurencija Iscu, ali njegov je stil igre ipak dručiji da bi im bio samo dobra alternativa. U ovakvoj konstelaciji Stare dame Isco bi mogao igrati bez daljnjega.

Njemački Bayern i engleski Arsenal također su ''željni'' igrača kao Isco. Dakako, i to su veliki klubovi koji nastoje za svako mjesto osigurati najmanje dva vrhunska nogometaša, a što se tiče Iscova stila - čini se uklopivim u oba tima. Bayern ima igrače sličnoga tipa u Jamesu Rodríguezu i Thiagu Alcántari, a Arsenal je tu nešto širih ''razmjera''. U veznome se redu ''vrzmaju'' Granit Xhaka, Mohamed Elneny, Aaron Ramsey, Henrikh Mkhitaryan, Mesut Özil.

Što god da se dogodi, Isco zasigurno neće dugo biti na ''tezgi'' ukoliko ga je Zidane stvarno stavio na transfer listu za predstojeće ljeto. Jednako tako, Mateo Kovačić, Dani Ceballos i možda Karim Benzema trebali bi otići iz Reala idućega ljeta. Pitanje je samo koji će igrači doći na njihova mjesta i hoće li te nove dovoditi Zinedine Zidane ili neki drugi trener.

Kopirati
Drag cursor here to close