'snimao' čačića?

Zidane nakon remija s Levanteom: Moramo bolje igrati!

Sport / Nogomet | 09. 09. 2017. u 18:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Impresivni start Reala u novu nogometnu sezonu, kad je protiv jakih protivnika osvojio Superkup Europe (pobjeda na Manchester Unitedom) i španjolski Superkup (nadigrali Barcelonu u dvije utakmice), kao da se Zidaneu razbio o glavu.

Dva neriješena rezultata u La Ligi protiv dva tima iz Valencije (2:2 s Valencijom u prošlome kolu i danas 1:1 s Levanteom) ostavljaju Real iza najvećeg takmaca, Barcelone, s ne baš zanemarivom bodovnom razlikom nakon tri kola novog prvenstva.

Protiv Levantea je Real igrao bez kažnjenog Ronalda i Luke Modrića, kojega je trener poštedio nakon napornih utakmica za Hrvatsku, a u početnoj postavi nije bilo ni Isca, Balea, Kovačića...

Levante je poveo golom Ivija u 12. minuti, a izjednačio je Lucas Vazquez u 36.

Zanimljive su pak bile izjave trenera kraljevskog kluba Zinedine Zidane nakon novog neuspjeha na domaćem terenu, jer su u mnogome podsjetile na presicu Ante Čačića nakon nedavnog poraza Hrvatske od Turske.

"Ne možemo sad izgubiti glavu, moramo gledati naprijed prema sljedećoj utakmici. Mi moramo bolje igrati", kazao je Zidane.

Napominje kako će i dalje ostati vjeran svojoj taktici rotiranja igrača, a mišljenja je kako njegov tim nije pokazao fizičke probleme u ovom susretu.

"To nije fizički problem jer smo pokazali da smo bili bolji nakon pauze. Problem je bio u tome što nismo pronašli načine za postizanje golova".

Njegova taktika i pristup igračkome kadru ostaju nepromijenjeni.

"Neću to promijeniti, nakon jedne loše igre ne možemo izgubiti tlo pod nogama, i to je nešto u što vjerujem", rekao je.

"Ovo je ekipa koju imamo i trebamo pronaći rješenja unutar same momčadi. Cristiano i Benzema nisu bili tu i nismo to mogli promijeniti", izjavio je Zidane.

Ipak, Zidane je dovoljno velik nogometni znalac da ne bi bio zabrinut nakon dva neriješena rezultata na domaćem terenu.

"Ne možemo biti sretni s ovih dosadašnjih pet bodova, moramo se zabrinuti. Moramo pronaći neke druge solucije, start u sezoni je vrlo važan, stoga moramo bolje igrati", pojasnio je trener Reala.

Nije teško pretpostaviti kako je pritom već mislio i na sljedeću utakmicu, gostovanje protiv nezgodnog Real Sociedada na Anoeti u San Sebastiánu.

Kopirati
Drag cursor here to close