12 godina kasnije

Zidane i Materazzi: Sudac otkrio da nije vidio udarac glavom

Sudac Elizondo je priznao da ni on ni pomoćnici nisu vidjeli incident, ali je četvrti sudac Luis Medina Cantalejo je vidio što se dogodilo.
Sport / Nogomet | 19. 07. 2018. u 12:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi se sjećamo kako je Zinedine Zidane u finalu Svjetskog prvenstva 2006. godine dobio crveni karton i na taj način okončao nevjerojatnu igračku karijeru.

Glavni sudac tog meča Horacio Elizondo otkrio je da ni on ni njegova dva pomoćnika nisu vidjeli kako je Zidane udario Materazzija glavom, ali je na svu sreću četvrti sudac vidio što se desilo.

U finalu Mundijala 2006. godine igrali su Francuska i Italija, a znalo se da će to biti posljednji susret u karijeri velikog Zidanea. Zidane je u tom susretu postigao gol za Francusku iz penala, a regularni dio susreta okončan je rezultatom 1:1, piše Klix.

U produžecima Zidane je dobio crveni karton nakon što je glavom udario Marca Materazzija, a kasnije je Italija nakon boljeg izvođenja penala osvojila trofej.

Sudac Elizondo je priznao da ni on ni pomoćnici nisu vidjeli incident, ali je četvrti sudac Luis Medina Cantalejo je vidio što se dogodilo.

"U jednom trenutku vidio sam Materazzija da leži na podu, na oko 30, 40 metara udaljenost od mene tako da sam zaustavio utakmicu. Brzo sam putem slušalica upitao pomoćnike šti se dogodilo, ali iznenađujuće odgovorili su da nisu vidjeli ništa", opisao je Elizondo.

Tada na scenu stupa Cantalejo koji je opisao što se desilo, a Elizondo je Cantaleja nazvao svojim "anđeom čuvarom".

"Užasno, Zidaneov udarac glavom o Materazzija bio je užasan. J*** te! Zidane je glavom udario Materazzija, kada pogledaš video nećeš mi vjerovati", prenio je Elizondo riječi od Cantaleja.

Elizondo je potom kazao da je pri dolasku na mjesto događaja znao da će Zidaneu dati crveni karton, a time je okončao karijeru jednog od najboljih igrača svih vremena.

Kopirati
Drag cursor here to close