Poseban slučaj

Zidane brani Benzemu: Oni koji vole nogomet, moraju voljeti i njega

Benzema i dalje ima poseban status i kod predsjednika kluba Florentina, koji je osobno išao u predgrađe Lyona (Bron-Terraillon) 2009. godine kako bi potpisao ugovor s nadarenim napadačem.
Sport / Nogomet | 12. 03. 2018. u 14:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Oni koji vole nogomet, moraju voljeti i Benzemu", kazao je jednom prilikom jezgrovito njegov sadašnji trener Zinedine Zidane.

"On treba nastaviti dalje, pokazao je u proteklih devet godina da je dobar. Ja nisam jedini koji to kaže. On se meni jako dopada, ali i statistika govori to isto", kazao je trener Reala.

Međutim, sportski portal AS napominje kako statistika ima nešto drugačije pokazatelje glede Benzeminih učinaka.

Navode usporedbu s Gonzalom Higuainom koji je Real napustio 2013. godine jer mu je dosadilo sjediti na klupi kao Benzemina alternativa. Od odlaska pa do danas, Higuain je u svojim klubovima postigao čak 44 gola više od Benzeme.

Benzema i dalje ima poseban status i kod predsjednika kluba Florentina, koji je osobno išao u predgrađe Lyona (Bron-Terraillon) 2009. godine kako bi potpisao ugovor s nadarenim napadačem.

"Zaustavio se jedan super luksuzni automobil ispred kuće i čovjek u odijelu pokucao je na vrata", kazao je tada impresionirani Benzema nakon potpisa za Real, piše AS.

Zinedine Zidane prošle je sezone bio zaštitnikom Benzeme, a tako je i ove. Njegov jedini konkurent prošle sezone Alvaro Morata postigao je 20 golova za 1.872 minute (jedan gol svakih 93 minute), dok je Benzema postigao 19 golova za 3.239 minuta, što znači da mu je u prosjeku trebalo 170 minuta za jedan pogodak. Na kraju sezone prodan je - Morata.

Benzema je ove sezone odigrao 2.303 minute, a postigao samo osam golova, uz devet asistencija.

Higuainova statistika u četiri zajedničke sezone s Benzemom u Realu također je bolja od Francuzove. Argentinac je 86 golova za Real postigao u 20 utakmica manje od Benzeme. Naime, Benzema je samo jednom više zatresao mrežu protivnika od Higuaina, ali u 183 odigrane utakmice, naprema 163 Argentinčeve.

Iako statistika nije uvijek pouzdana, u nogometu se ona itekako prati. Ali, svi oni koji su kao izravna konkurencija imali brojke bolje od Benzeme su odlazili, samo je on ostajao.

Kopirati
Drag cursor here to close