Jedan je Pele

Zico: Pele je najbolji svih vremena, Messi skoro kao Maradona!

"Messi je blizu Maradoni", izjavio je Zico, koji je za reprezentaciju Brazila dao 48 golova u 71. utakmici. Dakako, za Zica je na samom vrhu ipak Edson Arantes Do Nascimento Pele.
Sport / Nogomet | 03. 01. 2019. u 13:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Maradona, Messi i Zico

Legendarni brazilski nogometaš Zico govorio je za Omnisport o rangiranju nogometnih velikana kada se radi o najvećem svih vremena i naglasio da je za njega ipak neprikosnoven sunarodnjak Pele.

Zico, koji ima 65 godina, i koji je 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća blistao u brazilskoj reprezentaciji i dalje misli da Messi nije na nivou na kojem je Diego Maradona bio u svoje vrijeme. Stoga nije uputno uspoređivati ga ni s Peleom, za kojega Zico kaže da je najveći nogometaš svih vremena.

Messi fantastično igra u Barceloni i ove sezone, a bio je i 15 puta strijelac za katalonskog velikana u LaLigi. U 2018. godini ponovo je bio najbolji strijelac u Europi, a mnogi nakon dugogodišnje dominacije smatraju Messija jednim od najvećih nogometaša svih vremena. Messi je na putu da po osmi put u karijeri završi sezonu La Ligi sa preko 30 golova.

"Messi je blizu Maradoni", izjavio je Zico, koji je za reprezentaciju Brazila dao 48 golova u 71. utakmici. Dakako, za Zica je na samom vrhu ipak Edson Arantes Do Nascimento Pele.

"To za mene znači da ga se još ne bi trebalo uspoređivati sa Peleom. Za mene je Maradona ipak i dalje ispred Messija. Pele je imao sve karakteristike i kvalitete koje jedan nogometaš treba imati. Kada ga je Bog pravio, dao mu je sve: brzinu, snagu, reflekse, tehniku, jak udarac, dribling, igru glavom... Rijetki su oni koji su mogli skakati kao Pele".

Zico pokušava argumentirano ukazati na uvjete u kojima su igrali trojica velikana, Pele, Maradona i Messi, pri čemu su njegov veliki zemljak i Mali zeleni osvajali naslove svjetskih prvaka, dok Messi to s reprezentacijom to nije uspio napraviti.

"On (Pele) je imao savršene osnove, ali se ipak tijekom karijere konstantno poboljšavao. Messi ima skoro sve, ali nema titulu na Svjetskom prvenstvu, a to znači puno. Sa druge strane, Maradona nikada nije imao suigrače kakve je imao Messi - on nije igrao sa Xavijem, Iniestom, Piqueom, Suarezom, Neymarom... Osim toga, Maradona se uvijek isticao na velikim natjecanjima", izjavio je legendarni brazilski nogometaš.

Zico je u igračkoj karijeri blistao u dresovima Flamenga, Udinesea i Kashime Antlers, a kao trener radio je kao izbornik Japana, a između ostalih, trenirao je Fenerbahče i Olympiakos.

Kopirati
Drag cursor here to close