Robbie Savage

"Gareth Bale je najpodcjenjeniji nogometaš u zadnjih 20 godina"

Ako se promatra statistika, bivši reprezentativac Walesa Robbie Savage (39 utakmica) kaže kako je njegov zemljak Gareth Bale najpodcjenjeniji igrač u zadnjih 20 godina.
Sport / Nogomet | 18. 04. 2020. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: API / Robbie Savage, bivši reprezentativac Walesa

Robbie Savage jedan je od najpopularnijih velških nogometaša svih vremena, koji je u mlađim uzrastima nogometne vještine stekao u Manchester Unitedu, ali se tamo nije nametnuo u seniorskoj konkurenciji.

Karijeru je započeo graditi u tadašnjem trećeligašu Crewe Alexandra, da bi kasnije prešao u Leicester City, za kojeg je igrao od 1997. do 2002. godine.

Nakon što je za Lisice odigrao 172 utakmice, prešao je u Birmingham City, zatim u Blackburn Rovers, a značajnog traga ostavio je i u Derby Countyju, gdje je nastupio 124 puta, u razdoblju od 2008. do 2011. godine.

Foto: Foto: Enrique de la Fuente / Gareth Bale

U intervjuu za "Goal" Savage se osvrnuo na svoga zemljaka Garetha Balea.

Ako se promatra Baleova statistika, bivši reprezentativac Walesa (39 utakmica) kaže kako je njegov zemljak najpodcjenjeniji igrač u zadnjih 20 godina.

On napominje kako su tri ponajveće Realove legende novijeg doba (Zinédine Zidane, Luís Figo i Ronaldo Nazário) po svojim statističkim pokazateljima iza Garetha Balea.

"On je u svim natjecanjima postigao 105 golova, osvojivši 13 naslova. Ima i tri pogotka u finalima Lige prvaka, računajući i one nezaboravne škarice protiv Liverpoola", podsjeća Robbie Savage.

Mora mu se dati za pravo, jer primjerice veliki Zidane ima 49 golova u Realu i samo tri osvojene titule. Iako je Zidaneov pogodak u finalu Lige prvaka protiv Bayer Leverkusena 2002. jedan od najljepših u tom natjecanju, ipak je to samo jedan gol.

"Luís Figo ima na svome kontu 46 golova i sedam titula s Kraljevskim klubom, a veliki Ronaldo 104 gola i tri titule - dakle Gareth Bale ima više golova i osvojenih titula od svih njih pojedinačno", naglašava Savage.

Bez obzira što je sve izrečeno točno, već dvije godine stvari se ne odvijaju dobro za Garetha Balea i sve su prilike da će ga se klub ovoga ljeta (pokušati) riješiti.

Kopirati
Drag cursor here to close