Ljubav na prvi pogled

Želio je samo njega: Kakav je plan trenera Schalkea s Markom Pjacom?

"On donosi jednu potpuno novu kvalitetu u naš tim. Marko može igrati u ofenzivnome dijelu i na lijevoj i na desnoj strani, a također i kao osmica ili kao napadač", kaže Tedesco.
Sport / Nogomet | 06. 01. 2018. u 13:27 M.B./Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad su u pitanju trener Schalka Domenico Tedesco i njegov željeni igrač Marko Pjaca, bila je to ljubav na prvi pogled. Dečki su se ''zaljubili'' preko telefona i mogao bi to biti početak jednog istinski velikog prijateljstva.

Schalke je od šale platio 800 tisuća eura za Pjacinu posudbu, a Juventus ga ne želi prodati. Žele vidjeti je li Pjaca uistinu sposoban razviti se u igrača koji će biti budućnost Stare dame.

Nakon što je došao u španjolski Benidorm, gdje se Schalke priprema za nastavak sezone u Bundesligi, Marko Pjaca je prve dojmove kratko prokomentirao riječima "dobro je, zaista vrlo dobro".

Njemačka medijska ''sveznalica' Bild se pita - zašto Schalke dovodi igrača koji je u prošloj godini imao tek nešto malo utakmica, a nije im ostavljena ni mogućnost otkupa ugovora ukoliko se Pjaca dokaže?

Trener tima iz Gelsenkirchena Domenico Tedesco (32) uvjeren je kako mu Pjaca odmah može donijeti prevagu.

"Trener je siguran da mu Pjaca odmah može pomoći", kaže menadžer kluba Christian Heidel.

Schalkeov trener Tedesco glasi za jednog od najuspješnijih u Bundesligi u nekoliko zadnjih sezona i zbog toga uživa veliki respekt. A njegov je plan da iskoristi polugodišnji boravak Pjace u svome timu, kako bi ostao pri vrhu tabele i plasirao se u Ligu prvaka.

"On donosi jednu potpuno novu kvalitetu u naš tim. Marko može igrati u ofenzivnome dijelu i na lijevoj i na desnoj strani, a također i kao osmica ili kao napadač", kaže Tedesco.

Pjaca posjeduje brzinu, sposoban je diktirati tempo igre, robustan je i stabilan na terenu, a kad je u vrhunskoj formi ima gotovo savršen dar za napraviti višak u napadu, tako da Schalke od njega očekuje ono što u sadašnjem kadru nema - raznovrsnost u igri i podizanje ''ubojitosti'' svog napadačkog kadra.

Pjaca se, dakle, odjednom našao u žiži interesa njemačke nogometne javnosti, a očekivanja od njega su velika. Motivacija mu ne nedostaje, lopte i dokazivanja je željan, a svakako mu je i jedan od glavnih ciljeva sezone odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

"Nadam se da možemo održati drugu poziciju, ali liga je vrlo uska u tom smislu", kazao je Pjaca o izgledima Schalkea.

Nakon jesenskog dijela sezone Schalke zauzima drugu poziciju na tabeli s 30 osvojenih bodova (11 manje od Bayerna). Samo dva boda manje od Schalkea imaju Borussia (D), Bayer Leverkusen, RB Leipzig i Borussia (M). Dovoljno je, dakle, samo jedno kolo da se padne čak na sedmo mjesto.

Stabilnost rezultata Schaleka trebao bi osigurati Tedescov Pjaca-plan. Bude li Pjaca ''taj čovjek", posudba se uvijek može i produžiti, svjesni su toga u Schalkeu.

Kopirati
Drag cursor here to close