Liga prvaka

Željo u srijedu protiv najtrofejnijeg slovenskog kluba

Sport / Nogomet | 17. 07. 2012. u 09:25 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipa aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine, sarajevskog Željezničara, jučer je otputovala u Maribor gdje će u srijedu u 20 sati igrati susret drugog pretkola Lige prvaka protiv istoimenog slovenskog prvaka.

Šef stručnog stožera ''plavih'' sa Grbavice Amar Osim imat će na raspolaganju većinu igrača koji su donijeli novu titulu prvaka Željezničaru. Ekipu je napustio robusni defanzivan Patrick Nyema Gerhartd, a umjesto Guše na golu će biti Marjan Antolović, golman Legije koji je u redove prvaka BiH stigao kao posuđen igrač.

Napad Željezničar pojačan je bivšim Veležovim napadačem Danijalom Brkovićem, a tu je i novajlija Tomić. Očekuje se da ugovor potpiše i Japanac Yoshida, koji je duže vrijeme trenirao u taboru plavih i uspio se dokazati treneru Osimu.

Maribor je najtrofejniji slovenski klub, a u posljednjih nekoliko sezona ostvario je dobre rezultate u europskim natjecanjima. Prošlu sezone igrali su u grupnoj fazi Europa lige, a na putu do tog nivoa natjecanja izbacili su škotski Glasgow Rangers.

Kao i Željezničar, Mariborčani su za ovu sezonu uspjeli sačuvati okosnicu prošlosezonskog tima.

Susret drugog pretkola Lige prvaka između Maribora i Željezničara na rasporedu je sutra u 20 sati na stadionu ''Ljudski vrt'' kapaciteta 13.000 sjedećih mjesta.

Uzvrat je 24. srpnja u Sarajevu, na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Kopirati
Drag cursor here to close