Golijada

Željo nepobjediv za Velež: Rođenima "samo" bod

Željezničar ostaje jedina ekipa koju Velež nije uspio pobijediti.
Sport / Nogomet | 12. 05. 2021. u 19:45 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velež i Željezničar odigrali su neriješeno (2:2) u jednom od derbija 30. kola, ali je Velež ipak uspio ostati na trećoj poziciji premijerligaške ljestvice.

Velež je ove sezone pobijedio sve ekipe osim Željezničara, a momčad s Grbavice pokazala se tvrdim orahom, bez obzira što nema rezultatskih imperativa do kraja sezone.

Rođeni su izvukli samo bod, ali mogu biti sretni i s tim bodom, pošto su do 77. minute gubili. Ipak, zahvaljujući tome što je i Široki remizirao, razlika između te dvije ekipe ostala je ista.

Velež je poveo u 15. minuti utakmice, Nemanja Anđušić je centrirao s desne strane, a Dejan Georgijević je između Bendera i Blaževića pogodio za vodstvo domaćih.
 
Foto: Bljesak.info / Velež i Željezničar podijelili bodove
 
Ipak, Željezničar je izjednačio devet minuta kasnije i to uz dosta sreće. Ivan Milićević šutirao je iz slobodnog udarca, lopta je zakačila Vehabovića i prevarila vratara Bogdanovića.
Ubrzo je Željezničar došao i do potpunog preokreta. Nakon kornera Luka Juričić je s prve vratnice pogodio suprotni kut gola za 2:1. 
 
Nakon šoka Velež je umalo odmah izjednačio, Anđušić je prebacio loptom vratara Bendera no s gol crte izbacio ju je Vedran Vrhovac. Domaći su signalizirali da je lopta prešla gol liniju, no u Premijer ligi (još) nema VAR-a.
 
U 71. minuti Obren Cvijanović imao je odličnu priliku, no Bender je obranio njegov udarac glavom. Ipak, Velež je bolju igru i pritisak uspio naplatiti u 77. minuti. Nakon udarca iz kuta s lijeve strane Haris Ovčina je glavom uspio pogoditi za 2:2.

   

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Kopirati
Drag cursor here to close