Nema promjena na Poljudu

Željko Kopić ostaje trener Hajduka

Hajduk je navodno pregovarao s Igorom Tudorom, alternativa je bio Edoardo Reja, a spominjao se i Siniša Oreščanin.
Sport / Nogomet | 04. 09. 2018. u 19:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hajdukov trener Željko Kopić ostaje na klupi splitskog kluba. Vijest da Kopić ostaje igračima je otkrio predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj na sastanku prije treninga u 17:30, prenosi Dalmatinski portal.

Hajduk je navodno pregovarao s Igorom Tudorom, alternativa je bio Edoardo Reja, a spominjao se i Siniša Oreščanin.

Hajduk je bez pobjede u posljednjih sedam susreta u svim natjecanjima, uz pet remija i dva poraza. Posljednji put Splićani su slavili 2. kolovoza kod Slavije u Sofiji (2:3). S druge strane, u Prvoj HNL Kopićeva ekipa osam utakmica u nizu ne zna za pobjedu. Pet remija i tri poraza, uz posljednju pobjedu 9. svibnja nad Istrom (5:1) u gostima, pokazuju u koliko je duboku krizu zapao klub s Poljuda.

Naime, u posljednja četiri i pol mjeseca, preciznije od 18. travnja do 1. rujna 2019., tijekom 17 utakmica na klupi Hajduka, Željko Kopić upisao je svega tri pobjede, uz sedam remija i sedam poraza. Jedine dvije momčadi koje je Hajduk uspio pobijediti su Slavia Sofia i NK Istra, dok je u međuvremenu gubio od Dinama dvaput, Rudeša, Rijeke, Osijeka, Steaue i Gorice.

Kopić je nakon bolnog poraza od Gorice 0:2 na Poljudu ponudio ostavku, no Uprava Hajduka stala je iza Kopića, a i danas je odlučeno kako Kopić ipak neće dobiti otkaz.

Splićani su u posljednjem kolu HNL odigrali tek 1:1 u Koprivnici protiv Slaven Belupa, a nakon podjele bodova pred novinarima je govorio Željko Kopić.

"Ulazak u utakmicu nije bio dobar, bili smo daleko od duela, nismo kvalitetno radili pritisak prema lopti. Belupo nam je tu napravio puno problema. Nakon izjednačenja smo se dizali i bili bolji, Posavec je potom obranio dobru priliku domaćina. U nastavku smo ukazali igračima na probleme i to je bila dominacija. Imali smo nekoliko dobrih prilika i u konačnici, eto, nismo uspjeli zabiti pobjedonosni gol", rekao je Kopić pa dodao:

"Ovo nije rezultat koji se traži u Hajduku", rekao je Kopić.

"Ne bih komentirao izjavu Ivkovića da je on bio bliži pobjedi. Izdominirali smo u nastavku i u konačnici mi smo bili bliže pobjedi. Ovo nije rezultat koji se traži u Hajduku i ne želim se vraćati na otegotne okolnosti, no mislim da je igra u Zaprešiću i danas bila takva da rastemo i da je tendencija napadačke igre prisutna. Ima naravno prostora u defenzivi za pomak. No, to je proces i svima bi nam bilo puno lakše da nam je nešto ušlo kod 1:1. No, to tako u ovom trenutku mora biti'', zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close