'Plavima' derbi

Željezničar u derbiju bolji od Zrinjskog

Željezničar u prvom poluvremenu u pet minuta riješio pitanje pobjednika u dvoboju s 'Plemićima'
Sport / Nogomet | 05. 08. 2018. u 22:31 Bljesak.info/F

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju Željezničar je na Grbavici svladao Zrinjski rezultatom 2:0 u okviru 3. kola BH Telecom Premijer lige.

Aktualnom prvaku to je bio prvi poraz u dosadašnjem dijelu sezone, dok se Željezničar drugom pobjedom  probio na treću poziciju na ljestvici. 

Prvi ozbiljniju priliku da povedu imali su gosti na samom početku susreta, kada je Todorović promašio iz dobre pozicije. Domaći su uzvratili preko Veselinovića, čije je pokušaj zaustavio vratar Zrinjskog Soldo.

Najbolju priliku da povedu Mostarci su imali u 35. minuti kada je Todorović uposlio Jovića koji se sjajno oslobodio Bogićevića, ali je njegov udarac završio pored gola Kjosevskog.

Samo dva minuta kasnije domaći su poveli. Stevanović je ubacio sa desne strane, a lopta je nakon šuta Veselinovića pogodila Krpića i završila iza leđa Solde.

"Plavi" su povećali prednost u 40. minuti. Prodor Veselinovića u kaznenom prostoru nepropisno je zaustavio Galić, sudac Zoran Grbić je svirao jedanaesterac, a siguran izvođač najstrožije kazne bio je Krpić.

Foto: Bljesak.info / Sulejman Krpić u dvoboju s Marinom Galićem

Željezničar je bolje otvorio i drugo poluvrijeme, a već u petoj minuti nastavka ekipa trenera Milomira Odovića je propustila dobru priliku da dođe do trećeg pogotka, kada je Čurjurić ubacio loptu s lijeve strane, Blagojević je šutirao, ali je njegov pokušaj zaustavila vratnica.

Inicijativa "Plemića" u posljednjih 20-ak minuta nije dovela do promjene rezultata. Najbolju priliku imao je Jović čiji je sjajni udarac odličnom intervencijom zaustavio Kjosevski. Željezničar se do kraja uspio obraniti i doći do zaslužene pobjede.

Rezultati 3. kola nogometne BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine:

Gošk - Zvijezda 09 2:2
Sloboda - Sarajevo 0:1
Široki Brijeg - Čelik 6:0
Željezničar - Zrinjski 2:0

4. kolovoza:
Radnik - Krupa 2:2
Mladost - Tuzla City 0:1

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close