Pripremna utakmica u Međugorju

Željezničar preokretom slavio protiv Slobode

Igrala su se dva poluvremena po 60 minuta, a svi pogotci pali su u drugom dijelu susreta.
Sport / Nogomet | 21. 01. 2019. u 16:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Željezničara su u prvoj pripremnoj utakmici u Međugorju u ponedjeljak pobijedili tuzlansku Slobodu s 2:1 (0:0).

Igrala su se dva poluvremena po 60 minuta, a nakon prvog dijela, i pored nekoliko prilika s obje strane, nije bilo pogodaka.

Sloboda je povela u 93. minuti. Nakon kornera lopta se odbila na 16 metara, natrčao je Livančić koji je pogodio za 1:0. Uslijedilo je nekoliko dobrih napada Željezničara koji je izjednačio u 105. minuti. Zec je ubacio, a Veselinović volej udarcem pogodio mrežu Tuzlaka. U 107. minuti ''Plavi'' su poveli. Dacić je šutirao s distance, vratar Slobode odbio, a Zec pospremio loptu u mrežu.

FK Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Bogičević, Velić, Stanić, Šabanadžović, Osmanović, Žerić, Ramović, Zajmović, Krpić. U drugom poluvremenu su igrali: Fejzić, A. Šehić, Osmanković, Rodin, Pavić, Hajdarević, Vranješ, Zec, Dacić, Veselinović, Zubanović.

FK Sloboda: Vukliš, Beganović, Adžem, Ignjatović, Ivetić, Hadžanović, Alispahić, Baraban, Pršeš, Smajić, Zukić. Još su igrali: Čokorilo, Terzić, Topuzović, Salihović, Salkić, Ćivić, Hodžić A., Livančić, Musić, Todorović, Vidović.

Kopirati
Drag cursor here to close