13. kolo Premijer lige BiH

Željezničar nakon preokreta s igračem manje svladao Čelik

Željezničar se ovom pobjedom na ljestvici izjednačio s drugoplasiranim Zrinjskim, ali Mostarci tek trebaju igrati susret 13. kola u gostima protiv GOŠK-a.
Sport / Nogomet | 05. 10. 2018. u 20:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Željezničara svladali su Čelik iz Zenice s 3:2, u prvom susretu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmica na stadionu Grbavica donijela je dosta uzbuđenja. Nakon četiri utakmice bez pobjede, sarajevski ''Plavi'' su dočekali Zeničane na svom stadionu s ciljem da prekinu niz bez pobjede i osvoje nova tri boda kojim bi održali priključak s vodećim momčadima prvenstva.

Željezničar je u prvom poluvremenu bio dosta bolji protivnik, nizao je prilike pred vratima gostiju, a takvu igru okrnuo je pogotkom Zeca, koji je pogodio glavom nakon ubačaja Zajmovića.

Nakon postignutog pogotka tempo igre je opao. Stanje na terenu je govorilo da je Željezničar zadovoljan vodstvom od 1:0, a Čelik je u tim trenucima uspijevao kreirati nekoliko napada.

Zeničani dolaze do poravnanja pred sam kraj prvog poluvremena. Strijelac je bio bivši igrač Željezničara Nermin Jamak koji je iz slobodnog udarca pogodio bliži kut Fejzićevog gola.

Drugo poluvrijeme donijelo je tri nova pogotka i dosta bolju igru Čelika, koji je nakon stanke odlučio da želi osvojiti bodove na Grbavici. U prvih petnaestak minuta drugog poluvremena obje momčadi su imale nekoliko prilika za postizanje pogotka, ali promjene rezultata nije bilo.

U 67. minuti igrač Željezničara Šehić dobiva crveni karton nakon što je rukom obranio svoj gol, a Čelik iz jedanaesterca dolazi do vodstva preko Okića.

Domaći se nakon primljenog pogotka s igračem manje nisu predali i već u 71. minutu pogotkom Rodina dolaze do novog izjednačenja.

''Plavi'' se nisu zadovoljavali bodom i s igračem manje nastavljaju napadati goste iz Zenica, a hrabra igra Željezničara okrunjena je pogotkom Sulejmana Krpića u 83. minuti, koji je glavom postigao pogodak nakon velike greške vratara Ružića.

Željezničar se ovom pobjedom na ljestvici izjednačio s drugoplasiranim Zrinjskim, ali Mostarci tek trebaju igrati susret 13. kola u gostima protiv GOŠK-a. Svi preostali susretu 13. kola će biti odigrani u subotu.

Kopirati
Drag cursor here to close