II. kolo kvalifikacija

Željezničar na Grbavici izgubio od Apollona

Pobjedom na 'Grbavici' Apollon je došao na korak do plasmana u 3. pretkolo Europske lige.
Sport / Nogomet | 27. 07. 2018. u 00:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Željezničara izgubili su od ciparskog Apollona s 2:1 u susretu 2. pretkola Europske lige odigranom na stadionu "Grbavica" u Sarajevu.

 U prvih dvadesetak minuta većih prilika za gol nije bilo, ali gosti s Cipra su odmah pokazali da se radi o kvalitetnom protivniku. Igrači Apollona su u nekoliko navrata dobro kombinirali pred golom Željezničara, ali obrana "plavih" u tim trenucima je uspijevala otklanjati opasnost.

Iako većih prilika nije bilo, Apollon u 23. minutu dolazi do vodstva. Nakon prekršaja i ubačaja sa strane, autogol glavom postiže defanzivac Željezničara Jadranko Bogičević. Nekoliko minuta kasnije ciparski predstavnik je mogao povećati vodstvo, međutim nakon odlične akcije jedan od igrača Apollona pogađa vratnicu.

Do kraja poluvremena prilika za nove pogotke nije bilo. Željezničar je igrao defanzivno, tražeći svoje prilike iz kontranapada, dok su igrači Apollona zadovoljni trenutnim rezultatom držali loptu u svom posjedu, ne dozvoljavajući protivniku da eventualno dođe do poravnanja.

U drugom poluvremenu nije bilo većih promjena u odnosu snaga na terenu. Apollon je i dalje imao kontrolu nad loptom, dok je Željezničar uglavnom preskakao sredinu terena, nastojeći uposliti svoje napadače dugim loptama. U 59. minutu veliku priliku za Apollon propušta Sardinero, koji je nakon odličnog kontranapada svog tima pokušao svladati golmana Kjosevskog udarcem iz voleja, ali nije dobro zahvatio loptu. Željezničar je tek u 74. minuti imao prvi šut u okvir gola koji je uputio Blagojević. Tri minuta kasnije Apollon je imao odličnu priliku iz kontranapada, ali obrana Željezničara otklanja opasnost.

Ciparski viceprvak u 79. minutu postiže svoj drugi pogodak. Strijelac je bio Esteban Sachetti koji je snažnim udarcem svladao Kjosevskog.

U nastavku utakmice Željezničar je pokušao napasti protivnika, međutim napadi „plavih“ nisu bili opasni po obranu Apollona sve do samog kraja utakmice, kada je u 90. minutu napadač Sulejman Krpić nakon dobrog ubačaja uspio savladati golmana Valea za konačnih 1:2.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata, a pobjedom na „Grbavici“ Apollon je došao na korak do plasmana u 3. pretkolo Europske lige.

Uzvrat će biti odigran sljedećeg tjedna u Limassolu.

Kopirati
Drag cursor here to close