14. kolo Premijer lige BiH

Željezničar kiksao kod fenjeraša Viteza, Sloboda ispustila veliku prednost

U subotu je odigrano pet susreta 14. kola Premijer lige BiH, dok će u nedjelju kolo zaključiti GOŠK i Sarajevo
Sport / Nogomet | 04. 11. 2017. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vitez i Željezničar odigrali su neodlučeno (1:1) u susretu 14. kola Premijer lige BiH igranom u Vitezu.

Očajno prvo poluvrijeme sarajevske momčadi iskoristio je domaći Vitez koji je poveo u 24. minuti kada je Ivan Livaja pogodio na asistenciju Ivana Peke.

U nastavku susreta ''Plavi'' s Grbavice su krenuli na sve ili ništa što im se u isplatilo u 56. minuti kad aje Vojo Ubiparip pogodio za izjednačenje 1:1. Do kraja susreta Vitez se uspješno obranio, a gosti nisu mogli stvoriti ozbiljniju priliku.

Tuzlanska Sloboda je na svom Tušnju odigrala 2:2 s Krupom iako je imala vodila 2:0. Tuzlaci su već u 6. minuti došli do vodstva kada je pogodio Sulejman Krpić na asistenciju Todorovića. Tek što je počelo drugo poluvrijeme Sloboda je udvostručila prednost, a ponovno je asistirao Todorović koji je ovoga puta uposlio Edisa Smajića.

Domaćini su igru potom prepustili Krupi koja je u 72. minuti smanjila na 2:1, a strijelac je bio Elvir Koljić. Isti igrač je u 85. šokirao Tušanj i pogodio za konačnih 2:2.

Mladost je u Doboju kod Kaknja ugostila Borac te upisala pobjedu od 2:1. Domaći su došli u vodstvo u 13. minuti kada je siguran iz jedanaesterca bio Abid Mujahić.

Nakon primljenog gola Borac se otvorio i zaigrao puno ofenzivnije, no pogodak je pao tek sredinom drugog dijela susreta. Grešku vratara Velića iskoristio je Mahir Karić koji je pogodio za izjednačenje (1:1). No, samo minutu kasnije Mujagić postiže pogodak za 2:1, a na kraju će se ispostaviti i konačni rezultat.

Lider na ljestvici Široki Brijeg je s uvjerljivih 4:1 slavio protiv Čelika u Zenici uz hat-trick Luke Menala.

Rezultati by SofaScore

14. kolo Premijer lige BiH:

Sloboda - Krupa 2:2
Mladost DK - Borac 2:1
Vitez - Željezničar 1:1
Čelik - Široki Brijeg 1:4
Zrinjski - Radnik (1:0 nakon prvog poluvremena)

Nedjelja:
GOŠK - Sarajevo (13.30 sati)

Kopirati
Drag cursor here to close