Plavi, plavi

VIDEO | Zec eurogolom za nova tri boda

Željezničar je tako pobjedom otvorio treći krug natjecanja u Premijer ligi BiH kojom je zadržao treću poziciju na ljestvici.
Sport / Nogomet | 17. 03. 2019. u 20:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Željezničara pobijedili su večeras u Sarajevu Zvijezdu 09 sa 1:0, u posljednjoj utakmici 23. kola Premijer lige BiH na Grbavici.

Strijelac jedinog gola bio je Asim Zec u 28. minuti.

Željezničar je tako pobjedom otvorio treći krug natjecanja u Premijer ligi BiH kojom je zadržao treću poziciju na ljestvici.

No, do desete pobjede u sezoni izabranici trenera Amara Osim došli su veoma teško, s obzirom na to da su se gosti iz Bijeljine pokazali kao izuzetno čvrst protivnik.

Veći dio utakmice domaći su imali inicijativu, a prvu dobru priliku imao je Krpić u 12. minuti kada je izašao sam pred Erića ali je loše šutirao te je vratar Zvijezde bez većih problema zaustavio njegov šut. Isti igrač je minutu kasnije pokušao glavom, ali je lopta otišla preko gola.

Jedinu priliku u prvom dijelu gosti su imali u 25. minuti preko Osmanagića koji nije iskoristio dobar centaršut Predragovića i sa sedam metara promašio gol.

Tri minute kasnije Željezničar je poveo. Vratar Erić je napustio svoj gol i u pokušaju da izbije loptu pogriješio, lopta je došla do Zeca koji s tridesetak metara pogađa prazan gol.

Željezničar je mogao da udvostruči prednost u 40. minuti, ali je Ramović, nakon centaršuta Mujezinovića, s desetak metara šutirao po sredini gola, ravno u Erića.

Prvih dvadesetak minuta drugog dijela pripao je gostima koji su preuzeli inicijativu, ali su njihovi napadi uglavnom završavali na ivici šesnaesterca Željezničara. Jedinu priliku imao je Govedarica koji je šutirao iz dobre pozicije s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla daleko od gola.

Uslijedilo je nekoliko prilika Željezničara, ali se rezultata nije mijenjao. Prvo je Veselinović u 64. minuti s dvadesetak metara šutirao pored gola. Četiri minute kasnije Sadiković je iz slobodnog udarca s 18 metara dobro šutirao, ali je lopta otišla tik pored lijeve stative. U 70. minuti Šabanadžović pokušava s deset metara po zemlji, no brani Erić, a u istoj minuti Krpić sa 16 metara šutira pored gola.

Gosti se također nisu predavali, ali ni u jednom trenutku nisu uspjeli ugroziti gol Kjosevskog.

Susret na stadionu Grbavica, pred oko 3.000 gledatelja, sudio je Slađan Došlo iz Istočnog Sarajeva.

Rezultati susreta 23. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine:

Subota:
Mladost - Radnik 0:3
Sloboda - Čelik 0:1

Nedjelja:
Sarajevo - Krupa 0:0
Zrinjski - Gošk 1:0
Široki Brijeg - Tuzla City 1:0
Željezničar - Zvijezda-09 1:0

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close