U nedjelju u Dublinu

Ždrijeb kvalifikacija za EURO: Hrvatska nositelj, BiH u drugom ''šeširu''

55 reprezentacija zemalja članica UEFA-e bit će razvrstano u pet kupina sa šest reprezentacija i pet skupina sa po pet reprezentacija.
Sport / Nogomet | 01. 12. 2018. u 13:00 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ždrijeb kvalifikacijskih skupina za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine održat će se u nedjelju (12:00 sati) u Dublinu.

Nositelji skupina su Engleska, Nizozemska, Portugal i Švicarska koji će kao finalisti Lige nacija biti svrstani u skupine od A do D te Belgija, Hrvatska, Francuska, Italija, Poljska i Španjolska.

U drugom ''šeširu'' nalaze se BiH, Austrija, Češka, Danska, Njemačka, Island, Rusija, Švedska, Ukrajina i Wales.

55 reprezentacija zemalja članica UEFA-e bit će razvrstano u pet kupina sa šest reprezentacija i pet skupina sa po pet reprezentacija. Treba napomenuti da u istu skupinu neće moći biti uvrštene reprezentacija Španjolske i Gibraltara, BiH i Kosova te Srbije i Kosova.

Kvalifikacije će se igrati od ožujka do studenog 2019. godine, a na EP će se plasirati po dvije reprezentzacije iz svake skupine. Preostala četiri sudionika EP-a bit će poznata nakon play-offa u kojem će nastupiti pobjednici skupina Lige nacija.

EURO 2020. igrat će se u 12 gradova i država: Rimu (Italija), Londonu (Engleska), Bakuu (Azerbajdžan), Bilbau (Španjolska), Kopenhagenu (Danska), Munchenu (Njemačka), Budimpešti (Mađarska), Dublinu (Republika Irska), Amsterdamu (Nizozemska), Bukureštu (Rumunjska), St. Petersburgu (Rusija) i Glasgowu (Škotska).

Europsko prvenstvo počet će 12. lipnja 2020. utakmicom u Rimu, a finale će biti odigrano 12. srpnja na Wembleyju u Londonu.

Kopirati
Drag cursor here to close