Bosi po trnju

Zbog Trumpovih sankcija: Igrači Irana ne mogu igrati u kopačkama Nike

»Ne smije se dogoditi da se takva zabrana igračima uvodi neposredno prije prvenstva«, rekao je izbornik Queiroz. »Svatko zna koliko je igraču važno da igra u svojim kopačkama«, dodao je.
Sport / Nogomet | 12. 06. 2018. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Kapetan iranske nacionalne vrste  Ashkan Dejagah očito preferira Nike

Gospodarske sankcije koje je Iranu uveo američki predsjednik Donald Trump znače da američki proizvođači sportske opreme neće moći službeno opremati iranske igrače na predstojećem Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

»Mi, kao američka kompanija, zbog sankcija ne možemo igračima Irana osigurati kopačke«, priopćio je Nike prošloga tjedna.

Iran je bijesno reagirao na tu vijest, a izbornik Carlos Queiroz izjavio je lokalnim medijima da je to »uvreda za Iran« i da će uputiti prosvjed FIFA-i.

»Ne smije se dogoditi da se takva zabrana igračima uvodi neposredno prije prvenstva«, rekao je Queiroz. »Svatko zna koliko je igraču važno da igra u svojim kopačkama«, dodao je.

Opremu iranskoj nogometnoj reprezentaciji inače osigurava njemački Adidas, ali neki igrači obično nose Nikeove kopačke.

Gospodarske sankcije uvedene su prošlog mjeseca kada se SAD povukao iz međunarodnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu.

Iran u skupini B igra s Marokom, Španjolskom i Posrugalom. Prvu utakmicu igraju protiv Maroka i zasigurno im uoči tog važnog susreta nije dobro došla vijest o sankcijama od strane proizvođača sportske opreme, američkog Nikea.

Neki igrači koji nose Nike kopačke snalaze se privatnim kanalima, kako bi ipak na nogama imali svoju omiljenu sportsku obuću.

Kopirati
Drag cursor here to close