Gol

Zbog Navasa propao transfer De Gee u Real?

Sport / Nogomet | 01. 09. 2015. u 08:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Transfer španjolskog reprezentativnog vratara Davida De Gee iz Manchester Uniteda u Real Madrid, koji se trebao dogoditi posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka, po svemu sudeći propao je zbog neodlučnosti kostarikanskog vratara Keylora Navasa glede njegovog prijelaza u Manchester, piše Hina.

Prema pisanju španjolske Marce transfer koji je trebao dovesti De Geu u Madrid, a Navasa poslatina Old Trafford dogovoren je još u poslijepodnevnim satima. No, u minutu do ponoći Kostarikanac se u pratnji svog zastupnika pojavio na Santiago Bernabeuu i tražio neke izmjene u ugovoru s Unitedom.

Tako je iz Realova ureda službena dokumentacija potrebna za realizaciju prijelaza odaslana u ured vodstva Španjolske nogometne lige pola sata iza ponoći. Prekasno - bila je poruka koju su dobili u kraljevskom klubu. Niti je De Gea registriran za Real, niti je Navasu omogućen prijelaz na Old Trafford, iako su transferi u konačnici vođeni odvojeno jedan od drugog.

I dok je u engleskim klubovima bilo presedana u kojima se išlo na ruku klubovima i dopuštalo im se da transferi budu provedeni i izvan propisanog roka, španjolska praksa takve slučajeve ne poznaje.

Realu ostaje mogućnost žalbe Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) koja je nadležna za sve međunarodne transfere nogometaša. Španjolski menadžer Esteve Calzada ne isključuje nijedan mogući rasplet ove sage koja je trajala od prvog do posljednjeg dana prijelaznog roka.

"U prošlosti nema primjera da je neki transfer u Španjolskoj odobren nakon isteka roka. Moje je iskustvo da se nakon toga više ništa ne može učiniti, čak i kad je riječ o tako moćnom klubu", izjavio je Caldaza za britanski BBC, prenosi Hina.

"Razočaravajuće je na svim razinama da su svi dovedeni u ovu situaciju nakon što se o tom transferu pričalo cijelo ljeto. Uz to, De Gea može bez odštete otići sljedeće ljeto. No, ne bih isključio mogućnost da će ipak potpisati novi ugovor s Unitedom", zaključio je španjolski menadžer.

Kopirati
Drag cursor here to close