Savez 'pokazao' zube

Zbog huliganstva suspendirani stadioni u Mostaru, Sarajevu i Tuzli

Komisija je suspendirala stadione zbog nedavnih incidenata na premijerligaškim terenima.
Sport / Nogomet | 13. 11. 2018. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na stadionima u Mostaru, Tuzli i Sarajevu neće biti gledatelja u narednom razdoblju, odluka je Natjecateljske i Disciplinske komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Komisija je suspendirala stadione zbog nedavnih incidenata na premijerligaškim terenima. Tako navijača neće biti na stadionima pod Bijelim brijegom u Mostaru gdje su navijači Zrinjskog pogodili Muhameda Džakmića u glavu.

Tušanj je suspendiran zbog ulijetanja navijača, a Grbavica zbog incidenata na posljednjim utakmicama ovog kluba.

"Ključne stvari su bile događaji u Sarajevu, Mostaru i Tuzli. Na pola utakmica su se dogodile ovakve stvari i odlučeno je da se pošalje jasna opomena da se to neće tolerirati. Donesena je odluka o zabrani jedne utakmice igranja pred publikom. Odnosno utakmice će se igrati pred praznim tribinama. Novčane kazne su srazmjerne svim prekršajima", rečeno je iz Disciplinske komisije NS BiH za Radiosarajevo.ba.

Kazne su sljedeće: Sarajevo 10.000 KM, Zrinjski 5.500 KM,  Široki Brijeg 2.500 i Željezničar 2.000 KM.

Sarajevski portal saznaje također kako je Vladimir Bjelica dobio slabu ocjenu i kako će biti suspendiran, te da sigurno neće biti na listi do kraja prvog dijela prvenstva.

Na sjednici Komiteta za natjecanje NS/FS BiH, održanoj dana 13.11.2018. godine pod predsjedavanjem Predsjedavajućeg Komiteta Suada Salihbašića donesene su sljedeće odluke:

ODLUKA 1.

Zbog propusta u organizaciji utakmice 17. kola, odigrane između HŠK „ZRINJSKI“ – FK „SARAJEVO“ dana 10.11.2018. godine u Mostaru, suspendira se stadion HŠK „ZRINJSKI“ do okončanja disciplinskog postupka.

ODLUKA 2.

Zbog propusta u organizaciji utakmice 17. kola, odigrane između FK „ŽELJEZNIČAR“ – FK „TUZLA CITY“ dana 11.11.2018. godine u Sarajevu, suspendira se stadion FK „ŽELJEZNIČAR“ do okončanja disciplinskog postupka.

ODLUKA 3.

Zbog propusta u organizaciji utakmice 17. kola, odigrane između FK „SLOBODA“ – NK „ŠIROKI BRIJEG“ dana 11.11.2018. godine u Tuzli, suspendira se stadion FK „SLOBODA“ do okončanja disciplinskog postupka.


Na sjednici Disciplinske komisije NS/FS BiH, održanoj dana 13.11.2018. godine pod predsjedavanjem Predsjedavajućeg Komisije Radivoja Lazarevića donesene su sljedeće odluke:

16. kolo

Utakmica NK „ŠIROKI BRIJEG“ – FK „MLADOST“ - Zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren za igru, NK „ŠIROKI BRIJEG“ izriče se novčana kazna u iznosu od 2.500 KM.

Utakmica FK „SARAJEVO“ – FK „ŽELJEZNIČAR“ - Zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava, FK „SARAJEVO“ izriče se novčana kazna u iznosu od 8.000 KM.

Utakmica FK „SARAJEVO“ – FK „ŽELJEZNIČAR“ - Zbog upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava gostujućih navijača, FK „ŽELJEZNIČAR“ izriče se novčana kazna u iznosu od 4.500 KM.

17. kolo

Utakmica HŠK „ZRINJSKI“ – FK „SARAJEVO“ - Zbog loše organizacije utakmice i neodgovornog ponašanja domaćih navijača, HŠK „ZRINJSKI“ izriče se kazna igranja utakmice bez nazočnosti gledatelja na stadionu u trajanju od 1 (jedne) utakmice, dok se zbog neodgovornog ponašanja domaćih navijača i upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren za igru HŠK „ZRINJSKI“ izriče novčana kazna u iznosu od 5.500 KM.

Utakmica HŠK „ZRINJSKI“ – FK „SARAJEVO“ - Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava gostujućih navijača, FK „SARAJEVO“ izriče se novčana kazna u iznosu od 2.000 KM.

Utakmica FK „SLOBODA“ – NK „ŠIROKI BRIJEG“ - Zbog loše organizacije utakmice i neodgovornog ponašanja domaćih navijača i upada na teren po završetku utakmice, FK „SLOBODA“ izriče se kazna igranja jedne utakmice bez nazočnosti gledatelja na stadionu u trajanju od 1 (jedne) utakmice.

Utakmica FK „ŽELJEZNIČAR“ – FK „TUZLA CITY“ - Zbog loše organizacije utakmice i neodgovornog ponašanja domaćih navijača, FK „ŽELJEZNIČAR“ izriče se kazna igranja utakmice bez prisustva gledalaca na stadionu u trajanju od 1 (jedne) utakmice, dok se zbog nedogovornog ponašanja domaćih navijača i upotrebe pirotehničkih sredstava FK „ŽELJEZNIČAR“ izriče novčana kazna u iznosu od 2.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close