Dosta mu Formule 1?

Zbog borbe za vlast u Ferrariju, Maurizio Arrivabene preuzima Juventus?

Arrivabene je od 2012. u izvršnom odboru Juventusa i mediji ga smatraju kandidatom za izvršnog direktora.
Sport / Nogomet | 04. 10. 2018. u 08:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Ferrarijeva tima u Formuli 1, Maurizio Arrivabene (61), mogao bi promijeniti branšu i preuzeti nogometni klub Juventus, špekuliraju talijanski mediji, među kojima i dnevni list "La Repubblica".

Naime, nakon što je dosadašnji direktor Giuseppe Marotta (61) nedavno odstupio s dužnosti, praktično je otvorena utrka za ovo atraktivno, ali i odgovorno mjesto u svijetu sporta. Marotta je inače bio na čelu Stare dame od 2010. godine, a to razdoblje jedno je od najplodnijih torinskog kluba, jer su osvojili čak sedam titula prvaka Italije zaredom, uz odlične nastupe u Ligi prvaka u nekoliko navrata.

Arrivabene je od 2012. u izvršnom odboru Juventusa i mediji ga smatraju kandidatom za izvršnog direktora.

Unutar Ferrarijeva tima Formule 1 velika su previranja nakon smrti Sergija Marchionnea, a tehnički direktor tima Mattia Binotto (48), inače miljenik pokojnog Marchionnea, glavni je oponent Arrivabeneu.

S jedne strane, pišu talijanski mediji, Binotto već odavno želi pokazati kako je on idealna osoba za vođenje Ferrarijeva tima, dok je Arrivabene nakon Marchionneove smrti radio pritisak upravo na svog ambicioznog tehničkog direktora.

Mattia Binotto je Švicarac koji je dugo u svijetu Formule 1 i timu Ferrarija, mlađi je od Arrivabenea i vjerojatno osjeća kako je došao njegov trenutak da preuzme Scuderiju Ferrari.

Što se tiče samog Juventusa nakon odlaska Marotte, predsjednik kluba Andrea Agnelli zagovara imenovanje mlađeg čovjeka na mjesto direktora.

"Vodstvo kluba povjerit će se mlađim ljudima, sposobnim da vode Juventus na način koji bi ga i dalje svrstavao među najbolje europske momčadi", kazao je Agnelli.

Takva izjava u svakom slučaju ne ide u prilog 61-godišnjem Arrivabeneu. Pritom valja napomenuti kako Pavel Nedved (46), idol Juventusa i sadašnji dopredsjednik kluba, vjerojatno ima ponajviše izgleda kao nasljednik Giuseppea Marotte.

Kopirati
Drag cursor here to close