Nije u šoldima sve?

Zbog Barce je Messi odbio milijun funti tjedne plaće!?

Mundo Deportivo tvrdi kako je Pep Guardiola Messija nagovarao da dođe u Englesku, a City mu je za to bio spreman ponuditi više od milijun funti tjedne plaće.
Sport / Nogomet | 15. 10. 2018. u 23:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lionel Messi godinama je jedan od najboljih igrača na svijetu i nema kluba koji ga ne bi volio vidjeti u svojem dresu. Ipak, unatoč nekim pokušajima velikih klubova, Messi je ostao vjeran Barceloni u koju je, još kao klinac, stigao iz Newell's Old Boysa.

Za katalonskog velikana Argentinac je odigrao 648 utakmica i zabio 563 gola, te upisao 240 asistencija.

Prošle godine 31-godišnji Messi je potpisao novi ugovor s Barcom, a u klubu već pripremaju još noviji, koji bi ga zadržao barem još godinu ili dvije više. Trenutni ugovor ga s klubom veže do kraja sezone 2020./2021., a Mundo Deportivo piše kako bi mu Barca sada ponudila da u klubu ostane do 2023. godine.

Najnoviji ugovor trebao bi dobiti idućeg ljeta, a prema sadašnjem on može napustiti klub čak i bez odštete ako se odluči otići u neki od klubovima koji ne spadaju u svjetsku nogometnu elitu.

Primjerice, ako želi u Katar, Japan, SAD ili Kinu, tamo se može zaputiti bez ijednog eura odštete, ali ako ga u svojim redovima želi neki europski velikan, morat će platiti 700 milijuna eura, koliko iznosi odštetna klauzula.

Takvu klauzulu mogli bi platiti samo najbogatiji klubovi, a već ranije se pisalo kako je Manchester City bio među zainteresiranima za njegovo dovođenje.

Video: Lionel Messi Crazy UCL Goals That SHOCKED The World

Mundo Deportivo tvrdi kako je Pep Guardiola Messija nagovarao da dođe u Englesku, a City mu je za to bio spreman ponuditi više od milijun funti tjedne plaće.

Ovakve informacije iz Cityja su odmah demantirali. Iako je predsjednik kluba Khaldoon Al Mubarak na pitanje koji je bio najbliži neostvareni transfer zadnjih deset godina, kao iz topa odgovorio da se radilo o Lionelu Messiju, iz kluba demantiraju da su ikada pregovarali s Argentincem.

Taj navodni bliski susret Cityja i Messija dogodio se 2017. godine, ali je u studenom iste godine Messi produžio ugovor s Barcom i tako stao na kraj nagađanjima oko svojeg odlaska iz kluba. Ako je vjerovati Mundu Deportivu, odbio je pravo bogatstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close