UEFA-ina natjecanja

Završnice europskih nogometnih kupova mogu donijeti dva engleska finala

Engleska Premier liga ima ukupno četiri predstavnika u polufinalima europskih kupova, iz španjolske Primere su dva kluba, dok Italiju i Francusku predstavlja po jedna ekipa
Sport / Nogomet | 28. 04. 2021. u 17:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni klubovi iz Premier lige Engleske najbrojniji su u završnici sezone UEFA-inih natjecanja, a žrijeb je omogućio da se engleski klubovi ne sretnu u polufinalnim ogledima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Engleska Premier liga ima ukupno četiri predstavnika u polufinalima europskih kupova, iz španjolske Primere su dva kluba, dok Italiju i Francusku predstavlja po jedna ekipa.

Prvu polufinalnu utakmicu u okviru Lige prvaka sinoć su odigrali Real Madrid i Chelsea. Utakmica u Madridu završena je rezultatom 1:1, čime je zbog gola u gostima "mršavu" prednost stekla ekipa londonskih "plavaca".

Večeras će se u Parizu sastati Paris Saint Germain i drugi engleski predstavnik Manchester City. U slučaju prolaza Chelseaja u dvomeču s Realom, a Manchester City u dvije utakmice nadigra PSG, rivali iz Premier lige će odmjeriti snage i u finalu Lige prvaka.

Dominacija engleskih predstavnika vidljiva je i u polufinalu Europa lige, gdje uz dva njihova tima, a na trofej još pretendiraju po jedna ekipa iz Italije i Španjolske.

Engleski Manchester United će sutra ugostiti talijansku Romu, dok će španjolski Villarreal biti domaćin londonskom Arsenalu. U slučaju pobjeda u dvomečima Uniteda i Arsenala, i UEFA Europa liga bi mogla donijeti englesko finale.

Od klubova iz regije ove sezone u europskim natjecanjima najdalje je prošao zagrebački Dinamo. Prvaka Hrvatske u četvrtfinalu Europa lige "zaustavio" je Villarreal.

Kopirati
Drag cursor here to close