Neobično

Završnica Lige prvaka u Lisabonu od 12. do 23. kolovoza

Trenutačni plan je da se utakmice igraju bez gledatelja, no ako će to epidemiološki uvjeti omogućiti nije isključeno da se dopusti i dolazak gledatelja na stadione.
Sport / Nogomet | 15. 06. 2020. u 22:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovosezonska nogometna Liga prvaka trebala bi biti završena "Final 8" turnirom koji će se održati u Lisabonu tijekom 10 dana, stoji u planu kojega bi Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) trebao potvrditi u srijedu, navodi vodeća svjetska novinska agencija Reuters pozivajući se na izvor blizak pregovorima koje su vodili klubovi i UEFA.

Prema tom izvoru, u ponedjeljak je dogovoren konsenzus za takav plan te bi u srijedu taj dogovor trebao i formalno biti potvrđen.

Dosad su četiri kluba, Atalanta, RB Leipzig, Atletico Madrid i Paris SG, izborili plasman u četvrtfinale, dok preostala četiri para osmine finala moraju odigrati svoje uzvratne susrete. Tako bi se dvoboji Juventus - Lyon, Manchester City - Real Madrid, Barcelona - Napoli i Bayern - Chelsea trebali igrati u Torinu, Manchesteru, Barceloni i Münchenu, a ukupni pobjednici bi izborili završni turnir u Lisabonu.

Četvrtfinalni susreti igrali bi se od 12. do 15. kolovoza, polufinala 18. i 19. kolovoza, a finale 23. kolovoza. Domaćini bi bili stadioni Luz i Jose Alvalade.

Trenutačni plan je da se utakmice igraju bez gledatelja, no ako će to epidemiološki uvjeti omogućiti nije isključeno da se dopusti i dolazak gledatelja na stadione.

Završnica Europske lige mogla bi se odigrati na sličan način u Njemačkoj od 10. kolovoza, a mogući gradovi domaćini su Duisburg, Düsseldorf, Gelsenkirchen i Köln, prenosi Hina.

Očekuje se kako bi se ovogodišnji europski Superkup trebao igrati u Budimpešti 24. rujna.

Kopirati
Drag cursor here to close