Do 1. studenog

Završeno zasjedanje Izvršnog odbora: BiH i dalje bez izbornika reprezentacije

Ivica Osim, Duško Bajević i Sead Kajtaz moraju do 1. studenog definirati prijedlog imena za izbornika reprezentacije BiH.
Sport / Nogomet | 19. 10. 2017. u 16:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednica Izvršnog odbra (IO) Nogometnog saveza BiH danas u Sarajevu nije donesena konačna odluka o statusu dosadašnjeg izbornika seniorske reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića.

Glavni tajnik NSBiH Jasmin Baković istaknuo je nakon sjednice da je IO  jednoglasno konstatirano da u kvalifikacjama za SP u Rusiji 2018. godine bh. reprezentacija nije ostavarila cilj.

''Ustanovljeno je da dosadašnjem izborniku Mehemedu Baždareviću istekao ugovor s odigravanjem posljednje utakmice u kvalifikacijama. Mi smo trenutno bez izbornika A reprezentacije i zaključak koji jeste da se zadužuje Odbor za posredovanje i savjetovanje u sastavu Ivica Osim, Duško Bajević i Sead Kajtaz, uključujući i savjetinka za nogometna pitanja Zvjezdana Misimovića, da do 1. studenog ove godine utvrde i definiraju prijedlog za novog izbornika koji će biti dostavljen Izvršnom odboru na razmatranje'', rekao je Baković.

Na pitanje da li postoji mogućnost da Baždarević ostane na klupi A reprezentacije, Baković je odgovorio da ništa nije isključeno.

''Nitko ne kaže da Baždarević ne može biti ponovno izbornik. Ovoga puta nema natječaja, sve je u rukama Odbora. Nikoga do danas od mogućih kandidata nismo kontaktirali niti je bilo tko nas zvao'', naveo je.

Ivica Osim, koji je jedan od četiri člana stručnog povjerenstva, kazao je da je za sada odluka da sjednu zajedno i razmisle malo o imenu izbornika, kako se ne bi zalijetali sa izborom.

“Po meni bi bilo najbolje da pričekamo ždrijeb i da znamo s kim igramo. Ovako dok ne znaš, možeš naletjeti na Portugal i Španjolsku. Odluku će donijeti Izvršni odbor, a na prijedlog odbora. Sjest ćemo i razmisliti malo, doći će i Duško Bajević, volio bih da dođe recimo i Safet Sušić da se pojavi na tom stručnom dijelu, da pričamo o svakom kandidatu da ne bude presječeno“, rekao je Osim.

Kopirati
Drag cursor here to close