La Liga

Završena Primera: Real je prvak, ispadaju Leganés, Mallorca i Espanyol

Novi španjolski prvak Real Madrid odigrao je u zadnjem kolu Primere 2:2 u gostima kod Leganesa, koji je ovim rezultatom ovjerio kartu za Segundu. Kraljevski klub u ovoj utakmici nije pokazao onaj žar koji ga je vodio do 34. naslova prvaka.
Sport / Nogomet | 19. 07. 2020. u 23:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS / Kapetan Reala Sergio Ramos nastavlja pogađati

Sergio Ramos doveo je rano svoj tim u vodstvo (9'), pogodivši glavom na centrašut Isca.

Međutim, igrači Leganesa nisu odustajali te su nakon nekoliko prijetnji vrataru Areoli izjednačili u sudačkoj nadoknadi preko mladog Bryana Gila, koji je iskoristio lijepu akciju svojih suigrača.

Real je u drugom poluvremenu ponovno brzo došao do novog vodstva, a pogodio je Asensio (52'), opet na Iscovu asistenciju.

Domaći se nisu mirili s porazom, potpuno su potisnuli Real i u 78. minuti poravnali golom  Rogera Assaléa.

Nakon toga obje su momčadi mogle prelomiti utakmicu, a pobjedi je bliži bio Leganes. Luka Modrić je posljednju utakmicu u sezoni odgledao s klupe za pričuve novog prvaka.

Španjolski mediji pišu kako su zapravo suci izbacili Leganse iz Primere, jer im pred kraj utakmice nisu svirali jedanaesterac, nakon što je Jovića lopta pogodila u ruku.

U ovoj je utakmici Leganesu trebala pobjeda po svaku cijenu, ali ni ona nije jamčila ostanak u La Ligi. Naime, trebao im je i poraz ili remi Celte u Barceloni protiv Espanyola. 

Oba uvjeta nisu se ispunila te će Leganes iduću sezonu provesti u drugoj španjolskoj ligi. Društvo će im činiti Mallorca i Espanyol.

Oproštajni pogodak od Primere imao je najvjerojatnije i Ante Budimir. Njegova Mallorca se od Primere oprostila remijem 2:2 na gostovanju kod Osasune.

Hrvatski napadač postigao je pogodak glavom u 65. minuti, kojim je Mallorca povela 2:1, ali je samo tri minute poslije Perez postavio konačnih 2:2.

U preostalim mečevima koji su igrani u nedjelju od 21:00 sat Granada je svladala Athletic Bilbao sa 4:0 i probila se na 7. poziciju koja vodi u kvalifikacije za Europa ligu dok je Getafe izgubio to mjesto zbog poraza kod Levantea od 0:1.

Real Sociedad je uspio uzeti bod u Madridu Atleticu odigravši 1:1 i na taj način zadržati 6. poziciju koja vodi također u Europa ligu. Petoplasirani Villarreal je prvenstvo završio pobjedom protiv Eibara od 4:0.

U Ligi prvaka iduće sezone, pored Reala i Barcelone, igrat će još Atletico Maddrid i Sevilla.

Villarreal i Real Sociedad tražit će svoje šanse u UEFA Europskoj ligi. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   



Nijedan od ova dva uvjeta se nije ispunio te će Leganse iduću sezonu provesti u drugoj španjolskoj ligi.

Društvo će im činiti Mallorca i Espanyol.

Kopirati
Drag cursor here to close