Nastavlja se Prva liga

Završava četveromjesečna pauza: "Čarobnjak ne bi mogao tempirati formu"

Premijer liga BiH ima jednu od najdužih zimskih pauza od svih europskih nogometnih liga. No, Federalna liga ima čak i dužu.
Sport / Nogomet | 03. 03. 2021. u 11:59 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iza federalnih prvoligaških nogometnih klubova je duga pauza i zimsko pripremno razdoblje, a pred njima ovoga vikenda uvodne utakmice proljetnog dijela prvenstva.

“Nezgodno je svima jer je jesenski dio okončan 14. 11. i imali smo praktički 4 mjeseca bez natjecateljskih utakmica. Da imamo čarobni štapić opet bi bilo teško pogoditi formu za 1. kolo. Nema reprezentativne pauze u kojoj npr. premijerligaši mogu napraviti mini ciklus i popraviti što je u tom trenutku potrebno. Ipak svi mi treneri u Prvoj ligi smo u istoj koži”, kaže za Dnevni list trener lidera Prve lige Federacije BiH, ekipe HŠK Posušje, Denis Ćorić.

Posušje je jesenski prvak i moglo bi svima mogao biti poseban izazov poslije izvrsno odigrane prve polusezone. Posušaci su nastavili jednako ozbiljno raditi te u drugi dio ulaze u vrlo dobrom stanju.

“Moramo biti zadovoljni urađenim, posebno jer ulazimo u zadnji tjedan priprema bez ijedne ozljede. Vrlo dobro znamo da Mokri Dolac pruža odlične uvjete, tako da smo imali sve potrebno. Prijateljske utakmice su pokazale da smo na dobrom putu. Ove stvari koje smo dobro radili u prvom dijelu i pripremama, htjeli smo dići za još jednu razinu više, a gledali smo popraviti stvari s kojima smo se dosad mučili”, dodao je Ćorić za Dnevni list.

Kopirati
Drag cursor here to close