Skandal u Parizu!

“Zašto si ga nazvao negro, zašto? Nikad ne kažeš za bijelca, ovaj bijelac!"

Kako se neslužbeno doznaje, četvrti sudac je sugerirao glavnom “isključi crnca” aludirajući na pomoćnog trenera Bašakšehira Pierrea Weba, koristeći riječ “negro”. A sve je to čuo Demba Ba koji se nakon toga nije mogao smiriti.
Sport / Nogomet | 09. 12. 2020. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot / Demba Ba u raspravi sčetvrtim sucem utakmice PSG - Basaksehir

Susret posljednjeg, 6. kola skupine H nogometne Lige prvaka između Paris SG i Istanbul Basaksekira prekinut je sredinom prvog poluvremena zbog rasističkog incidenta koji se dogodio kod gostujuće klupe.

Pomoćni trener domaćina Pierre Webo dobio je crveni karton u 16. minuti, a nakon toga ga je četvrti sudac uvrijedio na rasističkoj osnovi.

Kako se neslužbeno doznaje, četvrti suda cColtescu je sugerirao glavnom “isključi crnca” aludirajući na pomoćnog trenera Bašakšehira Pierrea Weba, koristeći riječ “negro”.

A sve je to čuo Ba koji se nakon toga nije mogao smiriti.

Uslijedila je 10-minutna rasprava s glavnim sucem Hateganom iz Rumunjske nakon koje je turska momčad napustila travnjak.

Prije nego što je napustio teren sa suigračima i otišao u svlačionicu, Ba je pitao četvrtog suca zašto je trenera nazvao crncem, zašto koristi taj izraz.

“Zašto si ga nazvao negro, zašto? Nikad ne kažeš za bijelca, ovaj bijelac, zašto onda tako za crnog čovjeka, zašto?”, ljut je bio Demba Ba.

Utakmica nije nastavljena, a prema službenim podacima sutra će se odigrati.

Uefa je pokrenula istragu i zakazala novi termin

Dvoboj 6. kola skupine G nogometne Lige prvaka između Paris SG-a i Istanbul Basaksehira nastavit će se u srijedu od 18.55 sati, objavio je Europski nogometni savez (UEFA).

'Nakon incidenta koji se dogodio na večerašnjoj utakmici Lige prvaka između Paris SG-a i Istanbul Basaksehira, UEFA je u dogovoru s oba kluba odlučila kako će se preostale minute susreta odigrati sutra s novom sudačkom postavom. Početak nastavka bit će u 18.55 sati.

Istraga vezana uz ovaj incident bit će otvorena odmah', objavila je UEFA.

Kopirati
Drag cursor here to close