Po "osvetu" Olimpiku

Zašto Plemićima bolje odgovara Koševo nego Otoka?

Zrinjski će drugi put ove sezone gostovati kod Olimpika, ali ovaj put ne na Otoci, nego na Koševu.
Sport / Nogomet | 17. 04. 2021. u 10:31 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je dosad u sezoni od osam poraza samo jedan doživio od jedne iz donjeg dijela ljestvice, od onih koje se bore za ostanak. Bilo je to još tamo u listopadu i to protiv Olimpika 0:3.

Plemići su tada imali apsolutnu nadmoć, trebali su voditi s dva ili tri gola razlike, a onda su skrivili jedanaesterac. Pa još jedan i na kraju u sudačkoj nadoknadi primili pogodak za poraz koji im je i dalje najuvjerljiviji poraz u tekućoj sezoni.

Video: Olimpik - Zrinjski 3:0

Tu utakmicu nije vodio aktualni trener Zrinjskog Sergej Jakirović, doduše nije je vodio ni tadašnji trener Mladen Žižović, koji je u to vrijeme bio pozitivan na koronu. Ipak, Jakirović je proučio dobro tu utakmicu, jer upravo je Olimpik njegov sljedeći protivnik.

"Gledali smo tu utakmicu u analizi jeseni. Zrinjski je tu imao inicijativu, ali na onakvom terenu teže je ekipama koje nastoje igrati, jer ti ne dopušta da kontroliraš loptu. Zrinjski je tada propustio puno prilika i onda je Olimpik iz dva penala došao do vodstva, ali, treba i to reći, zasluženo je pobijedio", kaže Jakirović za Sportske novosti.

Olimpik ovog proljeća domaće utakmice igra na stadionu “Asim Ferhatović Hase” na Koševu, što je svakako olakotna okolnost za ekipu Zrinjskog, kojoj će lakše biti igrati na Koševu nego na Otoci. No, isto tako, Olimpik ovog proljeća igra bolje nego jesenas.

"Sigurno da nam više odgovara igrati na Koševu, teren je veći, kvalitetniji i dopušta nam igrati više na lopti. Svjesni smo da nam je ovo jako važna utakmica, uostalom svaka je važna jer donosi tri boda. Također, svjesni smo i da je Olimpik puno bolji, organiziraniji nego je bio jesenas, a to je zasluga trenera Petrovića. Ipak, ako smo pravi, ako smo na razini na kojoj smo bili protiv Radnika, vjerujem da ćemo ostvariti cilj, a to je uzeti tri boda", dodao je Jakirović, prenose Sportske novosti.

Šef struke Plemića ima na raspolaganju sve igrače osim Lucha Ibaneza, argentinskog braniča koji opet ima problema s ozljedom. Utakmica se igra u nedjelju u 15 sati, a prijenos je na Arena Sport TV.

Kopirati
Drag cursor here to close