Dortmund vs München

Zašto mnogi i dalje nikad ne bi otišli u FC Bayern?

"Nikad ne bismo otišli u FC Bayern München", poručuje se u refrenu, a u nastavku se kaže kako to nema nikakve veze s gradom Münchenom, nego upravo s takvim ''usra**m" klubom kao što je Bayern.
Sport / Nogomet | 21. 10. 2018. u 12:08 M.B./Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premda FC Bayern ima milijunsku armiju navijača, mnogi u Njemačkoj ne vole tu ''povlaštenu'' momčad. Svojevremeno je popularni njemčaki rock band Die Toten Hosen snimio posprdnu pjesmu o bavarskom klubu.

"Nikad ne bismo otišli u FC Bayern München", poručuje se u refrenu, a u nastavku se kaže kako to nema nikakve veze s gradom Münchenom, nego upravo s takvim ''usra**m" klubom kao što je Bayern.

Nedavna konferencija za medije koju su sazvali Hoeneß, Rummenigge i Salihamidžić, na kojoj su osuli tešku paljbu na novinare, potvrđuje koliko ovaj klub ne trpi kritiku javnosti. Čelnicima Bayerna nimalo se nije dopalo kako su pojedini mediji opisivali njihovu igru i igrače.

U Bayernu kao da osjećaju da su došli u jednu fazu iz koje se može samo nadolje, a nikako naprijed. I njihova jučerašnja pobjeda nad Wolfsburgom u gostima (3:1) pokazala je niz slabosti u igri tima.

Stoga se zadnjih tjedana u Njemačkoj sve glasnije postavlja pitanje - Je li došlo vrijeme da Borussia Dortmund zaustavi dominaciju Bayerna u Bundesligi.

Žuto-crni tim od ovoga ljeta trenira iskusni Lucien Favre (60), a sve je vidljiviji utjecaj i jedne od legendi kluba, Sebastiana Kehla (38), u ulozi klupskog menadžera.

Borussia opet ima ekipu koja igra bez grča, koja igra jednostavno i na momente prekrasno. Međutim, prije svega je ta momčad učinkovita i to je ono što, moguće je, ljude u Bayernu čini dodatno nervoznim.

U subotu je Borussia na gostovanju kod Stuttgarta pobijedila s uvjerljivih 4:0 i pokazala veliku razliku u klasi između te dvije ekipe. Novi trener Stuttgarta Weinzierl mogao se jedino u čudi pitati ''što nam to radi 'dječji vrtić' iz Dortmunda?!".

Pod Favreovom dirigentskom palicom eksplodirali su Paco Alcacer, Reus, Bruun Larsen i Sancho. Toliko da sjajni igrači kao sto su Pulisic i Philipp najčešće ulaze s klupe.

U osam utakmica Borussia je postigla 27 golova, a već četvrtu prvenstvenu utakmicu za redom postižu najmanje četiri pogotka u 90 minuta.

Čak 14 igrača Borussije upisalo se do sada u listu strijelaca, a džokeri s klupe postigli su ih nevjerojatnih deset! U Bundesligi još nije zabilježeno da u osam kola igrači koji uđu s klupe postignu toliko pogodaka.

Ekipi iz Dortmunda predstoji veliki ispit u Ligi prvaka, utakmica protiv Atlético Madrida. Ukoliko se i na toj razini pokaže njihova zrelost i učinkovitost, onda je u ovoj sezoni vrlo moguće da se Borussia bori za tri naslova.

A FC Bayern?

On s ovakvim igračima Bavarci mogu dobiti svakoga, ali zar se takvo nešto ne može kazati i za Real Madrid, Manchester United ili pak teško posrnuli Monaco?

Nastave li se pak problemi na Allianz Areni, šefovi kluba morat će ipak prestati tražiti krivca među novinarima i pokušati na neki drugi način riješiti svoje frustracije.

Video: Die Toten Hosen // Bayern
Kopirati
Drag cursor here to close