Liga prvaka

Zašto je PSG i dalje samo jedan mali europski klub?

Igrači kao što su Cavani, Mbappe i Neymar nisu dovedeni kako bi iz godine u godinu osvajali Ligue 1, nego upravo kako bi donijeli naslov pobjednika Lige prvaka.
Sport / Nogomet | 19. 09. 2018. u 14:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo lošije upućeni mogli bi kazati kako španjolski sportski list MARCA nije pomalo zajedljiv kad piše o jadima PSG-a u Ligi prvaka, ali njihova kratka analiza nakon prve utakmice Parižana protiv Liverpoola (poraz od 3:2), prilično je realna.

List naklonjen Realu sigurno ne gleda blagonaklono da je PSG uspio dovesti Mbappea i Neymara, dvije velike želje Florentina Pereza, te je s te strane šlampava igra francuskog prvaka u elitnom europskom natjecanju komentatoru Marce došla kao kec na desetku.

Klub koji već nekoliko godina ima najviše ambicije u Ligi prvaka, već je u rujnu, nakon prve utakmice uzdrman. Ovo natjecanje naprosto nema pardona, nema obzira prema onima koji su favoriti na papiru. Ovdje se ništa ne poklanja, još manje oprašta, a ponajmanje odobrava na kredit.

Liverpoool je u srazu s Parižanima naprosto prikazao veću nogometnu glad i svrstao PSG u razred malih europskih timova. Nije to zaključak nakon samo jedne utakmice, naravno, jer PSG-u se povijest ponavlja. Na najvrelijim nogometnim arenama u Europi, oni jednostavno prođu kao bosi po trnju.

Tim kojem trenutačno dirigira trener Thomas Tuchel ima jednako malo koncepta, ali i sportske sreće, kao onaj kojeg je ranije predvodio Unai Emery. Čak i kad prikažu sjajne dionice igre na utakmici, oni u konačnici izgube meč s velikim timovima.

Prošle su godine u grupnoj fazi izgubili od Bayerna iz Münchena (1:3), nisu imali šansi protiv Reala u dvije utakmice osmine finala, a najeklatantniji primjer njihova nesnalaženja s velikima je poraz od 6:1 na Camp Nou, sezonu ranije.

Španjolski list zaključuje kako je nužno, želi li se osvojiti Liga prvaka, kontinuirano raditi pomake, ostvarivati napredak, rasti. Jer igrači kao što su Cavani, Mbappe i Neymar nisu dovedeni kako bi iz godine u godinu osvajali Ligue 1, nego upravo kako bi donijeli naslov pobjednika Lige prvaka.

Dakako, želje su jedno, a rezultat na semaforu nešto drugo. Ovakav PSG, čak i kad bi mu se vratila sva moguća sportska sreća, ipak ne bi mogao osvojiti Ligu prvaka. Njegovi igrači zasigurno to mogu, ali ovakva ekipa PSG-a još uvijek ne.

Ovo su njihovi rezultati na najtežim gostovanjima:

Liverpool 3-2 PSG (18/19)
Real Madrid 3-1 PSG (17/18)
Bayern 3-1 PSG (17/18)
Barcelona 6-1 PSG (16/17)
Arsenal 2-2 PSG (16/17)
Manchester City 1-0 PSG (15/16)
Chelsea 1-2 PSG (15/16)
Real Madrid 1-0 PSG (15/16)
Barcelona 2-0 PSG (14/15)
Chelsea 2-2 PSG (14/15)
Barcelona 3-1 PSG (14/15)
Chelsea 2-0 PSG (13/14)
Barcelona 1-1 PSG (12/13)

Video: Liverpool vs PSG 3-2 
Kopirati
Drag cursor here to close