Spojene posude

Zašto je ovoga ljeta propao mega transfer Paula Pogbe?

I dok su svi ''udavali'' Pogbu u Real, za riječ se ovih dana javio talijanski portal Calciomercato, koji donosi jednu potpuno drugačiju priču.
Sport / Nogomet | 13. 09. 2019. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Reuters / Paul Pogba

Paul Pogba (26) je veliki nogometaš, svjetski je prvak, jedan od najtraženijih u velikim klubovima, ali nikako da postane vođa tima i da se konačno negdje skrasi kao buduća klupska legenda.

Nakon što 2016. godine je iz Juventusa prešao u Manchester United za 105 milijuna eura, činilo se kako je Pogba konačno pronašao klub po svojoj mjeri. Međutim, francuski reprezentativac i Crveni vragovi kao da se nikad nisu zaljubili jedni u druge.

Ovoga ljeta Pogba je želio otići iz Manchester Uniteda, a njegova nesuđena destinacija bio je Real Madrid. Zinedine Zidane je od početka ljeta inzistirao samo na njegovu dovođenju, ali u Španjolskoj trener ne odlučuje o transferima.

A predsjednik Florentino Perez nije ispoštovao Zidaneovu želju, odnosno nije želio prihvatiti Unitedove uvjete, zbog čega su odnosi u Realu daleko od idiličnih, a Zizouova pozicija je pod upitnikom.

Ništa sretniji nije ni Pogba, kojeg su navijači Uniteda propisno izvrijeđali zbog promašenog penala za pobjedu protiv Wolverhamptona, a on ni nakon završetka prijelaznog roka ne prestaje maštati o Realu pa je čak lajkao komentar jednog navijača koji ga poziva u Madrid. Nova prilika za transfer je u siječnju.

I dok su svi ''udavali'' Pogbu u Real, za riječ se ovih dana javio talijanski portal Calciomercato, koji donosi jednu potpuno drugačiju priču.

Portal piše kako su United i PSG ovoga ljeta postigli dogovor o prelasku Pogbe u Pariz, ali je transfer bio usko povezan s Neymarovim statusom.

Naime, uvjet za Pogbin prelazak u PSG bio je Neymarov povratak u FC Barcelonu. Kako se to nije dogodilo, PSG jednostavno nije želio potrošiti dodatni novac. Oni su planirali uložiti novac od prodaje Neymara u dovođenje Pogbe.

Calciomercato navodi kako je PSG već bio odredio i Pogbinu godišnju plaću od 25 milijuna eura.

Ugovor Paula Pogbe s Manchester Unitedom vrijedi do 2021. godine, a u aktualnoj sezoni francuski je reprezentativac uistinu počeo odlično. Vodio je svoj tim do uvjerljive pobjede nad FC Chelseajem (4:0) u prvom kolu engleske Premier lige, a ubilježio je i dvije asistencije na toj utakmici.

Međutim, kao što to u novije vrijeme često biva s Unitedom, nakon visokog uzleta uslijedio je pad. Već u drugome kolu odigrali su samo 1:1 kod Wolwehamptona, da bi potom izgubili od Crystal Palacea na Old Traffordu (1:2) i u četvrtom kolu kod Southhamptona opet ubilježili mršavi remi (1:1).

Tako Manchester United već nakon četiri kola zaostaje čak sedam bodova za vodećim Liverpoolom, a predstoji im domaća utakmica protiv Leicestera u okviru petog kola Premier lige.

Pogba očito ne donosi ni prevagu ni karizmu vođe, što vjerojatno ukazuje i na neku vrstu blokade u njegovoj glavi. Njegov odlazak je, posebno bude li i ova sezona loša, jedino rješenje za obje strane.

Kopirati
Drag cursor here to close