Prva HNL

Zašto je Dinamo posrnuo na startu nove sezone?

Dinamo je prvi put otkako je HNL-a izgubio na otvorenju sezone, a čini se da zvijezde Modrih još nisu 'ušle' u novi ciklus domaćeg natjecanja.
Sport / Nogomet | 17. 07. 2021. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zagrebački Dinamo doživio je na startu nove sezone HNL-a neočekivani poraz 0:2 od Slavena Belupo.

Dinamo je prvi put otkako je HNL-a izgubio na otvorenju sezone, a čini se da zvijezde Modrih još nisu 'ušle' u novi ciklus domaćeg natjecanja.

Jedan od izravnih krivaca za poraz je vratar Dominik Livaković, koji rijetko radi kardinalne pogreške, ali protiv Slavena mu se jedna potkrala.

Poznavatelji prilika tvrde da vratar Vatrenih nije dovoljno fokusiran jer 'osluškuje' ponude za transfer u drugi klub, po mogućnosti u ligama petice.

Livaković, ali i Petković, pa čak i Oršić doimaju se nekako prazni, duhom odsutni. Sva trojica čekaju da profitiraju od nastupa na Euru.

Dok su Oršić i Petković tipovi napadača koji povremeno podbace u Dinamu, Livaković kao vratar to u novije vrijeme nije činio.

Damir Krznar na klupi ima zamjene za svakog prvotimca koje mogu održati Dinamovu dominaciju u domaćoj ligi, čak i za Livakovića. Vratar Zagorac je odličan i po kvalitetama koje posjeduje trebao je napraviti puno veću karijeru. Uostalom, znao je biti presudan u Dinamovim europskim kvalifikacijskim utakmicama.

Dinamovce čeka važna utakmica protiv ciparske Omonije, od koje će uvelike zavisiti europska jesen i eventualno proljeće. Ta utakmica ne pruža Krznaru luksuz da na teren šalje igrače praznih baterija ili one čiji je motivacijski fokus na mogućem ljetnom transferu.

Osim toga, treba biti svjestan i da mu ni domaće prvenstvo više nije 'plitak potok', jer Rijeka, Hajduk i Osijek pokazuju da njihovi klupski projekti daju rezultate. Možda se Dinamu u sezoni koja je upravo započela dogode neki znatno gorči zalogaji ukoliko ne promijene pristup igri.

Rezultati:

Osijek - Šibenik 3:0
Dinamo - Slaven Belupo 0:2

Igraju:

Lokomotiva - Hajduk (sub)
Rijeka - Gorica (sub)
Istra - Hr. Dragovoljac (ned)

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 




Kopirati
Drag cursor here to close