Clemens Tönnies

Žarište koronavirusa mu presudilo: Odstupio predsjednik Schalkea

Tönnies je još od 1994. godine član nadzornog odbora kluba, a od 2001. predsjednik. Za njegove vladavine klub iz Ruhrske oblasti tri puta je osvojio njemački kup, naslovom viceprvaka okitio se pet puta, a u Ligi prvaka igrali su 10 sezona.
Sport / Nogomet | 30. 06. 2020. u 15:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: dpa / Era Clemensa Tönniesa u Schalkeu neslavno se završava nakon 26 godina

Clemens Tönnies, suvlasnik i direktor mesne industrije u kojoj je izbilo veliko žarište koronavirusa u njemačkom gradu Rheda-Wiedenbrück, podnio je ostavku na čelu nadzornog odbora popularnog kluba Schalke 04.

Njegova ostavka na ovoj dužnosti je neopoziva, a također ubuduće ne dolazi u obzir obavljanje bilo koje funkcije u klubu, rekao je Tönnies.

Ovu su informaciju su Bildu potvrdili odgovorni ljudi iz Schalkea, a rezultat je to velikog pritiska koji se na 64-godišnjeg Tönniesa obrušio zadnjih dana.

Ultrasi Schalkea su, čini se, napravili dodatni pritisak i nisu popuštali. Na kraju je prvi i najvažniji čovjek rukovodstva kluba popustio i otišao, po svemu sudeći - zauvijek. 

Tönnies je još od 1994. godine član nadzornog odbora kluba, a od 2001. predsjednik.

Za njegove vladavine klub iz Ruhrske oblasti tri puta je osvojio njemački kup, naslovom viceprvaka okitio se pet puta, a u Ligi prvaka igrali su 10 sezona.

Zbog lošijih rezultata zadnjih sezona, klub je uknjižio gubitak od 200 milijuna eura, a ove su sezone zabilježili povijesni negativan rekord - čak 16 utakmica u nizu bez pobjede!

Klubu sada prijeti još veći kaos, jer se ne zna tko bi mogao naslijediti Tönniesa, koji je u nekoliko navrata i financijski spašavao Schalke. 

Njemu preostaje da se izbori za očuvanje svoje tvrtke, poznate mesne industrije, čijih je više od 1.500 uposlenika bilo pozitivno na koronavirus.

 

Kopirati
Drag cursor here to close