Dogovoreni detalji

Zanimljiv transfer: Tipurić iz Čapljine odlazi u islandski Njardvik

Klub u koji odlazi Tipurić, Njardvik, je iz istoimenog grada od 4.400 stanovnika na jugozapadu Islanda. Posljednju sezonu su bili u sredini ljestvice Druge lige.
Sport / Nogomet | 05. 02. 2019. u 16:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Među nogometašima koji ove zime napuštaju federalnog prvoligaša Čapljinu je i Toni Tipurić koji seli u Njardvik, na Island.

Tipurić je 23-godišnji Mostarac koji je jesenas bio standardni prvotimac Čapljine, a struka ga je koristila na više pozicija, lijevom boku, stoperu i zadnjem veznom. Ponikao je u Zrinjskom, a nastupao još za Branitelj (Mostar), Neretvu (Metković) i Vitez. Sad prelazi u islandskog drugoligaša Njardvik.

''Posredstvom menadžera mi je ispala prilika i odlučio sam je iskoristiti. Klub je bio upoznat sa svim i izišli su mi u susret. Zahvaljujem se svima u Čapljini, direktoru Damiru Obadu, predsjedniku Zoranu Prskalu, treneru Damiru Borovcu i suigačima. Želim im sve najbolje u idućoj sezoni jer su mi puno valjali'', kazao je Toni Tipurić za Dnevni list.

Klub u koji odlazi, Njardvik, je iz istoimenog grada od 4.400 stanovnika na jugozapadu Islanda. Posljednju sezonu su bili u sredini ljestvice Druge lige.

''Svi stranci se vode kao profesionalci, ali osim nogometa imat ću i druga zaduženja i obveze u klubu. Kako su mi kazali, ništa pretjerano, to nije dodatni posao, i sve mi je plaćeno kroz jedan ugovor na sedam mjeseci koliko kod njih traje sezona'', pojašnjava Tipurić.

U Njardviku nema Balkanaca, ali na Islandu generalno, da.

''Još nikoga ne poznajem, ali kad odem, biće drukčije. Po informacijama koje imam od kolega koje su tamo bile to je stvarno dobra prilika koju ne treba propustiti. Kazali su mi da se neću pokajati. Svi govore najbolje o uvjetima na Islandu i mislim da s tim iskustvom mogu samo dobiti'', vjeruje Tipurić.

Sezona na Islandu starta početkom travnja.

''Još ne znam kad ću se priključiti klubu, ali sigurno u drugom dijelu veljače ili početkom ožujka. Onda idemo na pripreme u Tursku, a sezona će završiti u listopadu'', pojasnio je Toni Tipurić.

Prometno u momčadi

Čapljina je ove zime u tim dovela sljedeće igrače: Salko Jazvin (Čelik), Zvonimir Dalmatin, Muhamed Omanović (Zvijezda 09), Anđelo Bevanda (posuđen iz Zrinjskog).

S druge strane klub su napustili Nikola Rodin (Zrinjski), Ivan Trifković (Olimpik), Armin Jazvin, Aldin Hrvanović, Dejan Vučić, Ivan Buhač, Toni Tipurić (Njardvik).

Kopirati
Drag cursor here to close