Patak se vraća na jug

Zaboravljeni Alexandre Pato vraća se u svoj matični klub International

Brojne ozljede stajale su ga velike karijere, iako ni ovako ne možemo reći da je ona neuspješna. Nisu tu smetale samo i jedino ozljede, bilo je i drugih razloga, uglavnom - mladi "Patak" nije postao ni Ronaldihno ni Ronaldo, a tek Pele...
Sport / Nogomet | 20. 08. 2020. u 13:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad se spomene ime brazilskog napadača Pata, mnogi prvo pomisle na njegov fantastični pogodak u utakmici Lige prvaka za Milan protiv Barcelone.

Utakmica je praktički tek počela, prva minuta se nije odigrala do kraja, a Pato je kao 'sin vjetra' gurnuo loptu između dvojice središnjih braniča Barce, zastao na sekundu i onda rutinski zabio za vodstvo Milana, filigranski precizno kroz noge tadašnje Barcelonine jedinice Victora Valdesa.

Bio je to uistinu maestralan pogodak, djelić magije i pokazatelj kako u ovom mladiću leži talent kakav dugo nije viđen.

Ipak, brojne ozljede koštale su ga velike karijere, iako ni ovako ne možemo reći da je ona neuspješna. Nisu tu smetale samo i jedino ozljede, bilo je i drugih razloga, uglavnom - mladi "Patak" nije postao ni Ronaldihno ni Ronaldo, a Pele da se ni ne spominje.

Danas Pato ima 30 godina, nakon dvije godine u Kini odlučio se vratiti u Sao Paolo čiji je član od ožujka 2019. godine.

Za reprezentaciju Brazila skupio je 27 nastupa, uspio je zabiti 10 pogodaka, a iako su to i više nego pristojne brojke, dojam je kao da je mogao još više…

Brazilski mediji javljaju kako bi ovaj brzonogi napadač danas treba biti predstavljen kao novi igrač Internacionala, kluba iz kojeg se prvi put uputio na europski kontinent.

Njegov matični klub trenutno se nalazi na vrhu brazilske lige, u četiri utakmice zabilježili su tri pobjede i jedan remi, a dvije najveće zvijezde (u nastajanju) u klubu su 19-godišnji desni bek Heitor i njegov vršnjak Yuri Alberto koji igra na mjestu središnjeg napadača.

"Patak" bi danas, ili najkasnije sutra, trebao postati novi/stari igrač Internacionala, a s njim u sastavu trener Eduardo Coudet bi dobio sve ono što želi – neupitno kvalitetnog igrača i pravog lidera.

Alexandre Pato je za Milan odigrao 117 utakmica i postigao 51 pogodak.

Potom je tri godine boravio u Corinthiansu, gdje je zabilježio samo 30 nastupa (devet pogodaka), a klub ga je slao na posudbe u São Paulo (59 nastupa, 19 golova) i Chelsea (nije vrijedno spomena).

Jednu je sezonu proveo u Villarrealu (2016-2017), upisavši 14 službenih utakmica, a onda se zaputio u kineski Tianjin Tianhai. Tu je u dvije godine igranja imao 47 nastupa i 30 pogodaka.

Prošli je sezonu ponovno bio u São Paulu, a sad bi se trebao vratiti doma u International, za kojeg je na početku karijere odigrao deset utakmica.

Video: Alexandre Pato ● Insane Speed Goal vs BARCELONA
Kopirati
Drag cursor here to close