Money for nothing

Zaboravite Lea, Cristiana i Neymara: Ovo je najbolje plaćeni nogometaš!

Pritom ovaj Španjolac nije uspio niti jednom biti u prvih 11 Arsenala tijekom ovih nekoliko mjeseci. Ukupno je od 18 mogućih utakmica, zaigrao u njih šest, a kad se gleda samo Premier liga – četiri nastupa s klupe i bijednih 67 minuta igre.
Sport / Nogomet | 30. 04. 2019. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Denis Suarez (Arsenal)

Neymar u PSG-u, Cristiano Ronaldo u Juventusu, i Messi u Barceloni su najveće zvijezde i najbolje plaćeni nogometaši. Iako njihova imena bez dvojbi sugeriraju kako se radi o trojici najbolje plaćenih igrača na svijetu, prevarit ćemo se ako vjerujemo u to!

Naime, najskuplji nogometaš je momak koji se zove Suarez! Ali ne Urugvajac Luis Suarez, ubojiti Barcelonin napadač nego njegov prezimenjak Denis koji je u siječnju upravo iz katalonskog kluba došao u Arsenal na posudbu.

A najskuplji je jer su mu topnici dosad isplatili 3.7 milijuna eura, od čega 2.9 milijuna odmah na potpisu, a još mu svaki tjedan sjeda 63.500 eura plaće. I to za – 95 minuta igre! Nije teško izračunati koliko je to novca po odigranoj minuti.

Pritom ovaj Španjolac nije uspio niti jednom biti u prvih 11 Arsenala tijekom ovih nekoliko mjeseci. Ukupno je od 18 mogućih utakmica, zaigrao u njih šest, a kad se gleda samo Premier liga – četiri nastupa s klupe i bijednih 67 minuta igre.

Da stvar bude gora, to je to što se tiče ove sezone praktično sve što je imao za ''ponuditi''. Oglasio se ovaj središnji vezni emotivnom porukom na twitteru da u ovih preostalih nekoliko tjedana neće više nastupati zbog ozljede. Muči ga ta prepona otkako je došao u London, stvari su se dodatno zakomplicirale i spustio je zastor na aktualnu sezonu Denisa Suareza.

"Nakon niza medicinskih konzultacija, zaključak je da više ne mogu forsirati stvari i da je potrebno započeti oporavak, a to nije moguće raditi usporedo s igranjem natjecateljskog nogometa. Žao mi je što se sav trud i žrtva Arsenala oko mene nije naposljetku isplatila, ne mogu vam opisati koliko sam ljutit, ali zdravlje mi je na prvom mjestu", poručio je Suarez.

Radi usporedbe, Messi je prošle sezone odigrao 4468 minuta. Barca ga plaća nekih 29,4 milijuna eura godišnje pa Lionelova minuta na terenu košta otprilike 6500 eura, što je i dalje šest puta manje od Suareza! Cristiano od ove sezone u Juveu ima 30 milijuna eura godišnje, a dosad je u sezoni odigrao 3376 minuta što je blizu 9000 eura po minuti igre.

Neymar je zbog suspenzija i ozljeda još i najbliže Arsenalovom pehistu. Uz godišnju plaću od 35 milijuna eura i samo 2081 minutu dosad na travnjaku, Brazilac je na prosjeku od 17.000 eura po minuti.

Ali i dalje niti jedan od njih ni blizu Suareza...

Kopirati
Drag cursor here to close