Xavi postaje trener Barcelone?

Kako navode svi španjolski mediji, poraz Barcelone u polufinalu Superkupa od Atletica (2:3) natjerao je vodstvo kluba da Xaviju ponudi da odmah naslijedi Ernesta Valverdea
Sport / Nogomet | 12. 01. 2020. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodeći operativci Barcelone sinoć su u Dohi igračkoj legendi kluba ponudili trenerski ugovor na dvije i pol godine. Xavi će na ponudu odgovoriti nakon današnje utakmice njegovog Al Sadda protiv Al Rayyana.

Očekuje se da će Xavi nakon utakmice Katarskog prinčevog kupa, koja se igra od 17:30, prihvatiti ponudu i postati novi trener Barcelone.

Xaviju su ponudu dali izvršni predsjednik Oscar Grau i tehnički tajnik Eric Abidal. I da Barcelona ovih dana nije igrala španjolski Superkup u Saudijskoj Arabiji, katarskom susjedstvu, njen dvojac otišao bi na Bliski istok ponuditi Xaviju da postane trener Barcelone, ali nakon završetka aktualne sezone.

Međutim, kako navode svi španjolski mediji, poraz Barcelone u polufinalu Superkupa od Atletica (2:3) u četvrtak i to nakon što je Barca do devet minuta prije kraja vodila i promašila dva penala, natjerao je vodstvo kluba da Xaviju ponudi da odmah naslijedi Ernesta Valverdea te dva tjedna prije 40. rođendana postane trener kluba u kojem je kao igrač proveo 24 godine i u kojem je jedna od najvećih legendi.

Xavi je prije pet godina iz Barcelone otišao u Katar. Četiri godine igrao je za tamošnji Al Sadd, a prvi trenerski posao dobio je u tom klubu prije osam mjeseci. Katarskog prvaka s klupe je vodio do polufinala Azijske lige prvaka, u kojem ga je eliminirao saudijski Al Hilal. Sada mu klub njegovog života nudi golem skok kao neiskusnom treneru.

Valverde je nakon poraza od Atletica gotov i to je jasno. Jedino što ga eventualno može spasiti da ostane trener do kraja sezone je ako Xavi odbije ponudu, a Barcelona se ne uspije dogovoriti s nekom od njegovih alternativa. Španjolci pišu da, ako Xavi ne pristane odmah preuzeti Barcelonu, aktualni prvak Španjolske i lider La Lige kreće u pregovore s Ronaldom Koemanom i Robertom Martinezom, izbornicima Nizozemske i Belgije, prenosi Index.hr.

Xavi je prije pet godina Barcelonu napustio u najvećem stilu, kao osvajač trostruke krune; La Lige, Kupa Kralja i Lige prvaka. Barcelonu je kao igrač vodio do osam španjolskih i četiri europska naslova.

Kopirati
Drag cursor here to close