Bit će trener

Xavi na kraju sezone odlazi u igračku mirovinu

Nekadašnja zvijezda Barcelone, te svjetski i dvostruki europski prvak sa Španjolskom od 2015. godine nastupa za katarski klub Al-Sadd
Sport / Nogomet | 10. 11. 2017. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Xavier Hernandez poznatiji kao Xavi najavio je da će se na kraju sezone oprostiti od aktivnog igranja nogometa, te se posvetiti trenerskom poslu, javlja Anadolija.

Nekadašnja zvijezda Barcelone, te svjetski i dvostruki europski prvak sa Španjolskom od 2015. godine nastupa za katarski klub Al-Sadd. No, odlučio je u 37. godini da je dosta profesionalnog nogometa.

''Imao sam sreće da ne budem ozlijeđen i mislim da je moja karijera došla do kraja. Dolazi do pada, a Katar mi je omogućio da produžim karijeru. Sada osjećam da sam sve umorniji, teže se oporavljam od napora, tako da će ovo sigurno biti moja posljednja sezona da igram nogomet. Imam plan sljedeće godine dobiti licencu i postanem trener'', kazao je za španske medije Xavi.

Sjajnu igračku karijeru Xavi je počeo Barceloninoj omladinskoj školi. Za prvu momčad ''katalonskog diva'' debitirao je u listopadu 1998. godine i od tada je odigrao čak 767 natjecateljskih utakmica i postigao 85 pogodaka. S Barcom je osvojio osam naslova prvaka Španjoslke, tri Kupa kralja i šest Superkupova.

Na europskoj sceni Xavi ima četiri trofeja Lige prvaka i dva Superkupa Europe. Tome treba dodati i dva naslova klupskog prvaka svijeta. U dresu reprezentacije Španjolske odigrao je 133 susreta uz 13 pogodaka. Od dresa s državnim grbom oprostio se u kolovozu 2014. godine nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Kopirati
Drag cursor here to close