Unatoč željama

Xavi ipak neće preuzeti Barcelonu

Xavi spada među najveće igračke legende kluba u kojem je od svoje 11. godine.
Sport / Nogomet | 06. 07. 2020. u 16:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igračka legenda Barcelone Xavi Hernández (40) ipak neće preuzeti "blaugranu" budući da je potpisao novi jednogodišnji ugovor s katarskim prvoligašem Al-Saddom, objavili su britanski mediji, piše Hina.

Navijači, ali i vodstvo Barce, ponadali su se da bi Xavi mogao naslijediti Quiquea Setiena odmah po završetku sezone, posebice nakon što je nedavno izjavio da bi u bliskoj budućnosti mogao postati trener katalonskog kluba.

No, morat će pričekati još barem godinu dana, budući da je Xavi produžio suradnju sa Al-Saddom, kojeg vodi od svibnja prošle godine i s kojim je osvojio dva trofeja, superkup (2019) i katarski kup (2020).

Xavi spada među najveće igračke legende kluba u kojem je od svoje 11. godine. Za prvu momčad je u 17 sezona skupio 767 nastupa, te je sa Andrésom Iniestom bio ključni dio veznog reda Barce, koja je u tom razdoblju osvojila četiri Lige prvaka i osam naslova u španjolskom prvenstvu.

Barcelonu je napustio 2015. te je igračku karijeru nastavio u Al Saddu, u kojem ju je i okončao prošle godine, a nakon toga odmah se posvetio trenerskom poslu, piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close