Nakon šest i pol godina se vratio

Xavi: Instant uspjeh, iluzija!

"Poznajem Barcelonu, poznajem klub, ovo je delikatan moment u povijesti kluba, s ekonomskih i nogometnih stajališta. Moram staviti po strani sve podjele i nastaviti zajedno" rekao je danas Xavi.
Sport / Nogomet | 08. 11. 2021. u 14:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest i pol godina je prošlo. Od trenutka kada je Xavi posljednji put bio na Camp Nou stadionu kao igrač. Nakon šest i pol godina odbjegli sin se vraća kući. U pravom smislu riječi, jer Xavi je tu prisutan od 13 godine života.

Naravno, znao je da će vratiti jednog dana, ali nije da će biti u jednom od težih trenutaka Barcelone posljednjih dvadesetak godina.

Xavi je tijekom igračke karijere s ovim klubom osvojio osam ligaških titula, kao i četiri Lige prvaka. Računajući i neke neslužbene utakmice, odigrao je nevjerojatnih 779 utakmica.

Domaći ogled s Espanyolom, pa zatim Villarreal vani i Betis na Nou Campu pa Bayern na Allianz Areni, to je ono što uskoro čeka Xavija na klupi Barcelone.

"Poznajem Barcelonu, poznajem klub, ovo je delikatan moment u povijesti kluba, s ekonomskih i nogometnih stajališta. Moram staviti po strani sve podjele i nastaviti zajedno. Imamo momčad i imamo talent, pokušat ću svoje iskustvo prenijeti na igrače kako bi ponovno osvajali titule" rekao je Xavi na službenom predstavljanju.

Naravno da je i sam Xavi svjestan težine posla koji ga čeka. Nema više Messija, nema novca, ni velikih zvijezda, a dugovi se gomilaju.

- Bio je to dosta brzi povratak, život moje obitelji se značajno promijenio u posljednjim danima i ovom bih prilikom supruzi čestitao 40. rođendan koji je danas. Zbog ovog posla i želje da ovo uspije, odustat ću od svog dosadašnjeg načina života. Predsjednik me nazvao i rekao da sam ja taj. Riješili smo i moju odštetu. Vidim ovdje mnogo iluzije, očekivanja su jako velika i čini mi se kako se traži instant uspjeh. Da sumiram, to je iluzija. Igračima želim poručiti da sam ovdje kako bih pomogao. Za mene je prednost što poznajem Busquetsa, Albu, Piquea, Sergija Roberta i Ter Stegena. Cilj je da pomognem Kataloncima da ponovno uživaju u nogometu i pobjedama. Zahvalan sam navijačima na ljubavi, nadam se da ću im uzvratiti titulama ili barem napornim radom u svojoj prvoj godini, istaknuo je Xavi.

Kopirati
Drag cursor here to close