„Wolvesi” se vraćaju

Wolverhampton Wanderers osigurao povratak u Premier League

Trostruki prvak Engleske je u subotu profitirao od neriješenog rezultata (1:1) FC Fulhama protiv Brentforda. „Wolvesi” će osvojiti jedno od dva prva mjesta u Championshipu.
Sport / Nogomet | 15. 04. 2018. u 00:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon šestogodišnjega odsustva momčad Wolverhamptona vraća se u elitini razred engleskog nogometa.

Wolverhampton Wanderers jedan je od tradicionalnih engleskih klubova i njihov plasman u Premier League znači povratak bivšeg prvaka.

Trostruki prvak Engleske je u subotu profitirao od neriješenog rezultata (1:1) FC Fulhama protiv Brentforda. „Wolvesi” će osvojiti jedno od dva prva mjesta u Championshipu, čime im zajamčen je prelazak u najviši rang natjecanja. Wolverhampton je sakupio 92 boda nakon 42 utakmice.

Vukovi su bili prvaci Engleske 1953/54, 1957/58 i1958/59, pet puta su bili drugi, a šest puta su osvajali treću poziciju u prvenstvu najatraktivnije nogometne lige.

Najviše izgleda za još jedno mjesto koje vodi u Premier ligu imaju Cardiff City (83 boda) i Fulham (82). Cardiff ima utakmicu manje od Fulhama. Aston Villa je trenutačno četvrta sa 79 bodova, što znači da je također u igri za izravni plasman.

Zanimljivo je da zadnju poziciju engleske druge lige drži momčad Sunderlanda, koji je jedan od klubova koji su krajem 19. i u prvoj polovici 20. stoljeća osvajali šampionske titule u Engleskoj (ukupno šest puta).

Kopirati
Drag cursor here to close