Premier League

Wolverhampton i Chelsea uspješni u gostima

Chelsea je u prvom kolu Premiershipa u gostima bez kartoniranog Matea Kovačića pobijedio Brighton 3:1. Wolverhampton je u gostima kod Sheffield Uniteda pobijedio s 2:0.
Sport / Nogomet | 14. 09. 2020. u 23:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Chelsea nije igrao vrhunski, ali pobjeda je uvjerljiva

U prvom kolu engleske Premier lige danas su svoje snage na Bramall Laneu odmjerili domaćin Sheffield United I Wolverhampton. Utakmica je završila rezultatom 0:2, a strijelci pogodaka bili su Jimenez i Saiss.

Oba pogotka na utakmici vidjeli smo u prvih šest minuta.

Prvo je Jimenez hladnokrvno realzirao jednu brzu kontru domaćina nakon što ga je jako lijepim ubačajem uposlio Podence, da bi samo tri minute kasnije Neto izveo udarac iz kuta nakon kojeg je u skoku najviši bio Saiss i to je bilo 0:2 već u samom otvaranju utakmice.

Na krilima ta dva rana pogotka gosti su do kraja utakmice bili bolja momčad na terenu iako su domaći u nekoliko navrata opasno zaprijetili.

Chelsea je u prvom kolu Premiershipa u gostima bez kartoniranog Matea Kovačića pobijedio Brighton 3:1.

Timo Werner na lijep je način debitirao za Chelsea. U 23. minuti izborio je penal nakon što ga je srušio domaći golman Matthew Ryan. Prethodno je Jorginho gurnuo sjajno dodavanje u prostor koje je brzonogi Nijemac prihvatio i krenuo u realizaciju. Australski čuvar mreže ga je rukama u padu srušio nakon čega je Talijan Jorginho zabio za vodstvo Bluesa.

U 54. minuti šok za Lamparda, lijepo zabija Leandro Trossard za Brighton. Belgijac je tukao s nekih 20-ak metara iskosa i pogodio desni donji kut Kepe za izjednačenje.

Chelsea u vodstvo dolazi fantastičnim golom desnog beka Reecea Jamesa. Udario je Chelseajev talent s više od 20 metara i pogodio pod Ryanovu prečku poslije dodavanja Jorginha. Bila je to prava i neobranjiva bomba iz daljine, zasigurno kandidat za gol sezone.

James je u 66. minuti ubacio iz kornera s desne strane kada je lopta stigla do stopera Kurta Zoume.

Francuz je iz teške pozicije s 12-13 metara uspio tući desnom nogom i lopta je uz malo sreće i nespretnih reakcija Brightonovih defenzivaca uspjela ući u mrežu za 1:3, što je bio i konačni rezultat.

Mateo Kovačić nije konkurirao za utakmicu zbog suspenzije (crveni karton) zarađene u finalu FA Kupa prošle sezone kada je Arsenal pobijedio Chelsea 2:1.

Za Lampardovu momčad danas su debitirali Kai Havertz i Timo Werner, Nijemci koji su stigli iz Bayer Leverkusena, odnosno RB Leipziga.

Kopirati
Drag cursor here to close