Protiv rasizma

Wijnaldum: 'Bude li vrijeđanja, napustit ću dvoboj s Češkom'

Wijnaldum je na ovogodišnjem Euru zabio već tri gola, a Nizozemci su favoriti u susretu osmine finala protiv Češke. Pobjednika čeka Danska ili Wales.
Sport / Nogomet | 24. 06. 2021. u 22:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemsku nogometnu reprezentaciju nakon savršenog učinka u grupnoj fazi u osmini finala očekuje utakmica protiv Češke. Taj dvoboj igra se u Budimpešti na Puškaš Areni gdje je dozvoljen maksimalan broj gledatelja.

Na utakmici između Mađarske i Francuske (1:1), pojedini domaći navijači rasistički su vrijeđali Kyliana Mbappéa, a nizozemski reprezentativac Georginio Wijnaldum zaprijetio je da će napustiti teren u slučaju rasističkih povika.

"Razmišljao sam o tome. Možda će to napraviti radi pobjede. Morat ćemo razgovarati sa sucem. Možda ću i napustiti utakmicu", rekao je novi veznjak PSG-a.

Wijnaldum je na ovogodišnjem Euru zabio već tri gola, a Nizozemci su favoriti u susretu protiv Češke. Pobjednika čeka Danska ili Wales.

U jesen 2019. godine, nizozemski reprezentativac je u kvalifikacijama za Euro protiv Estonije zabio hat-trick nakon čega je zajedno s Frenkijem de Jongom stavio ruku na ruku kako bi pokazao da su svi isti te da boja kože nije važna.

Kopirati
Drag cursor here to close