Derby della Capitale

Vučica opet vlada Rimom, Džeko odličan u pobjedi nad Lazijem

Džeko je najzaslužniji za vodstvo Vučice jer se uspio probiti između nekoliko igrača Lazija te majstorski poslužiti Mkhitaryana za vodstvo domaćina od 1:0 u 42. minuti.
Sport / Nogomet | 15. 05. 2021. u 23:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vučica opet vlada Rimom. Roma je zasluženo s 2:0 pobijedila Lazio i tako se osvetila gradskome rivalu za poraz u prvom dijelu sezone.

Edin Džeko je odigrao odličnu utakmicu za Romu. Najbolji bh. nogometaš je u finišu prvog dijela nadmudrio obranu Lazija i asistirao za prvi gol. Iznudio je i crveni karton za Lazio.

Džeko je imao i prvu priliku na utakmici vrijednu spomena, ali je njegov udarac glavom bio neprecizan.

U 31. minuti zatresla se mreža Rome, međutim Muriqi se našao u nedozvoljenoj poziciji pa je gol opravdano poništen. Promjena rezultata uslijedila je desetak minuta kasnije.

Džeko se uspio probiti između nekoliko igrača Lazija te majstorski poslužio Mkhitaryana za vodstvo domaćina od 1:0 (42').

Nebeskoplavi su u drugom poluvremenu krenuli po izjednačenje, ali je Fuzato na golu Rome bio i uspješno je čuvao svoju mrežu.

Sve je bilo riješeno u 78. minuti kada je vrlo lijep pogodak s ivice kaznenog prostora postigao Pedro te tako Vučicu odveo na 2:0.

Pred sami kraj Acerbi je nepropisno zaustavio Džeku te je dobio drugi žuti karton i morao je ranije u svlačionicu.

Bh. Dijamant je zamijenjen 90. minuti, kad je umjesto njega ušao Borja Mayoral.

Senad Lulić je bio starter kod Lazija s kapetanskom trakom na ruci, a zamijenjen je sredinom drugog dijela. Lazio je ovim porazom ostao bez Lige prvaka, ali ide u Europsku ligu.

S druge strane, Roma se s ovom pobjedom približila plasmanu u Konferencijsku ligu.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close