Rekordne novčane nagrade

Vučić ohrabrio ''Orlove'': 10 milijuna eura ako osvojite SP

Vučić ne misli da je za njih to novac koji je presudan, ali da im je Srbija željela koliko je to važno za zemlju.
Sport / Nogomet | 01. 06. 2018. u 17:03 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u petak, tijekom prijama nogometne reprezentacije Srbije pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji, da će ekipa dobiti nagrade i to za prvo mesto deset milijuna eura, za srebro pet milijuna eura, a ukoliko prođu skupinu 500.000 eura.

Vučić je na konferenciji za novinare u Predsjedništvu Srbije u Beogradu, nakon prijama nogometne reprezentacije Srbije pred odlazak na SP u Rusiji zahvalio ''marljivim momcima koji vole Srbiju i koji se bore za svoju zemlju''.

"Što se tiče nagrada, one su rekordne. Ovlašten sam da priopćim da ukoliko naši momci osvoje prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu, da će biti apsolutno rekordna nagrada svih vremena - deset milijuna eura. Ukoliko osvoje srebrnu medalju pet milijuna eura, a ukoliko prođu skupinu imat će 500.000 eura i da ne nabrajam dalje'', rekao je.

Kako je objasnio, ne misli da je za njih to novac koji je presudan, ali da im je Srbija željela koliko je to važno za zemlju.

On je njima poželio puno uspjeha u Rusiji i rekao im da će cijela Srbija, svaki njezin građanin svim srcem ih bodriti i da od njih očekuje odlične rezultate.

''Vjerujem u vašu snagu, timski duh, borbenost, znanje... Hvala vam što volite našu zemlju i što se za nju borite'', kazao je.

On je prognozirao i da će se mnogi iznenaditi rezultatom.

"A podrazumijeva se da reprezentaciju Švicarske uvjerljivo pobijedite", zaključio je.

Izbornik nogometne reprezentacije Srbije Mladen Krstajić kazao je da smatra da je ovo prvi put da je netko nešto obećao, a da je to i ispunio.

''Bio sam u prilici prije par dana sjediti u društvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji mi je tada obećao pomoć, koju smo dobili za svega par dana. Izdvojiti stvar iz proračuna za sportsku stvar u ovoj situaciji je velika stvar'', rekao je.

On je kazao i da će njegova momčad ''uraditi sve da ne pokleknu i predstave Srbiju na pravi način''.

Kapetan Aleksandar Kolarov kazao je da je i tijekom kvalifikacija Vučić bio uz njih, zahvalivši mu na to.

"Htio bih još kazati da idemo na Svjetsko prvenstvo, da smo napravili sjajan rezultat, ali kad smo već došli na to natjecanje, nećemo biti kao turisti tamo'', naveo je.

On je izrazio ''duboko uvjerenje'' da ekipu od trenutnih 27 osoba čine kvalitetni ljudi.

Kolarov je pozvao predsjednika Srbije da posjeti njihov kamp u Rusiji.

Srbija će igrati u Skupini E protiv Kostarike, Švicarske i Brazila na Svjetskom prvenstvu u Rusiji od 14. lipnja do 15. srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close